• Putrajaya, Malaysia
  • April 13, 2024

Memang banyak supplements yang kita boleh dapati di pasaran namun banyak yang tidak semulajadi, mengandungi bahan kimia tambahan yang boleh memudaratkan kesihatan. Dalam banyak-banyak supplements yang dijual, kenapa Shaklee merupakan supplements terbaik di Malaysia?

 

Sebab Kenapa Shaklee Supplements Terbaik Di Malaysia #1: Halal

Semua produk Shaklee yang dipasarkan di Malaysia diperakui halal oleh Islamic Services of America (ISA). ISA pula telah mendapat pengiktirafan daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). Sebab tu, kat botol Shaklee tu logo halal ISA, bukan logo halal JAKIM seperti produk keluaran Malaysia.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-Sebab-Kenapa-Shaklee-Supplements-Terbaik-Di-Malaysia-halal-286x400.png

 

Tapi tak perlu risau, setiap kelulusan halal luar negara yang mendapat pengiktirafan JAKIM bermakna telah memenuhi kriteria yang ditetapkan. Malah ada yang lagi ketat pentauliahan halal diaorang tau. Jadi, guna dan amalkan Shaklee tanpa was-was ya.

 

Sebab Kenapa Shaklee Supplements Terbaik Di Malaysia #2: Inovasi 100 Tahun

Shaklee sentiasa mempertingkatkan kualiti, mutu dan formulasi produk yang dihasilkan. Sebagai contoh, VitaLea iaitu multivitamin pertama yang telah dicipta lebih daripada 100 tahun ni. Vitalea dicipta pada tahun 1915. Bermakna usia Vitalea pada tahun 2023 ni adalah 109 tahun. Bukan sebarang warga emas ni. Warga emas yang sentiasa meningkat prestasinya. Ini kerana formulasinya sentiasa dipertingkatkan dari  semasa ke semasa dipertingkatkan.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-Sebab-Kenapa-Shaklee-Supplements-Terbaik-Di-Malaysia-100-tahun-inovasi-600x307.png

 

Sebelum ni KIM difahamkan, rasa ESP tu tak sedap sangat, tapi sekarang memang sedap. Shake dengan air kosong sahaja pun dah best. Nampak tak kesungguhan pihak Shaklee untuk meningkatkan mutu dan kualiti produk mereka?

 

Sebab Kenapa Shaklee Supplements Terbaik Di Malaysia #3: Dijamin Sentiasa Selamat

Shaklee menjalankan 350 ujian terhadap setiap bahan botani baharu untuk pencemaran yang bahaya, racun perosak dan sisa lain. Ini bagi menjamin ketulenan dan keselamatan semua bahan tersebut.

Selain itu, Shaklee turut melaksanakan ujian kualiti lebih daripada 100,000 kali setiap tahun bagi memastikan kualiti dan kemujaraban terjamin.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-Sebab-Kenapa-Shaklee-Supplements-Terbaik-Di-Malaysia-Keistimewaan-Shaklee-1-537x400.jpg

 

Seterusnya, Shaklee melaksanakan lebih daripada 300 kali ujian bagi memastikan tahap organik bahan-bahan mentah yang digunakan.

Lebih meyakinkan lagi, Shaklee telah mengambil inisiatif sendiri untuk melaksanakan ujian terhadap racun perosak tiga kali ganda daripada yang telah diperlukankan oleh Pharmacopeia America Syarikat. Sebab itulah produk Shaklee ni beyond organic.

Inilah komitmen jangka panjang Shaklee untuk ketulenan, keselamatan dan keberkesanan semua produknya.

 

Sebab Kenapa Shaklee Supplements Terbaik Di Malaysia #4: Dijamin Sentiasa Berkesan

Dalam Sukan Olimpik 2016 di Rio De Janeiro, sebanyak 137 pingat emas, perak dan gangsa dalam perlawanan. Semua atlet yang memenangi pingat tersebut dikuasakan (powered by) oleh produk Shaklee.

Kalau atlet Olimpik yang ambil Shaklee, ni pun petanda produk Shaklee selamat dan berkesan kan. Sah-sah dapat lepas ujian dopping semua atlet tu. Jadi confirm dalam produk Shaklee takde dadah.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-Sebab-Kenapa-Shaklee-Supplements-Terbaik-Di-Malaysia-Angkasawan-Atlet-Olimpik-537x400.jpg

 

Kalau nak tahu lagi, produk Shaklee ni bukan produk kayangan tapi makam dia lagi tinggi. Produk Shaklee ni produk angkasawan tau. Pihak NASA telah minta Shaklee bangunkan produk yang sesuai digunakan oleh angkasawan. Ini disebabkan perubahan cuaca yang ekstrem dan keperluan zat yang kritikal kepada angkasawan.

Kalau nak rasa minuman angkasawan, boleh grab Performance Drink yang ada dalam Set Puasa Shaklee yang tengah promo sekarang. Oh ya, Set Kurus Shaklee pun tengah promo juga. Cubalah ambil Set Kurus Shaklee dan Set Puasa Shaklee ni dan rasailah kesan dan perbezaannya. Mesti sangat berpuas hati, inshaaAllah.

 

Sebab Kenapa Shaklee Supplements Terbaik Di Malaysia #5: Dijamin Sentiasa Mesra Alam

Falsafah Living In Harmony With Nature menjadi tunjang dalam membina legasi dan inovasi sains Shaklee.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-Sebab-Kenapa-Shaklee-Supplements-Terbaik-Di-Malaysia-Falsafah-Dr-Shaklee-356x400.jpg

 

Bukti Shaklee komited untuk membuat produk daripada bahan semulajadi yang asli:

  1. Produk Shaklee bebas daripada bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya.
  2. Produk Shaklee mematuhi standard keselamatan tertinggi.
  3. Produk Shaklee lembut pada persekitaran.
  4. Setiap satu daripada produk Shaklee adalah bebas gluten.
  5. Shaklee tidak pernah melakukan ujian ke atas haiwan dan Shaklee bebas penganiayaan.


Sebab Kenapa Shaklee Supplements Terbaik Di Malaysia #6: Landmark Study

Landmark Study merupakan kajian unggul yang diterbitkan dalam jurnal nutrisi. Kajian Landmark ni diketuai oleh penyelidik pemakanan terkenal, Dr. Gladys Block bersama University of Carlifornia, Berkeley.

Kajian ini dilaksanakan untuk melihat kesan jangka panjang pengambilan suplemen ke atas badan manusia.

 

 

Kajian ini dilakukan ke atas manusia dengan mengambil sample darah. Sample darah melibatkan mereka yang ambil suplemen lebih daripada 20, 30 tahun.

Sample darah yang terlibat dalam kajian ini terbahagi kepada golongan:

  1. Ambil supplements Shaklee
  2. Ambil supplements jenama lain
  3.  Tidak ambil sebarang suplemen

Hasil daripada kajian ini menunjukkan pengamal supplements Shaklee mempunyai tahap kesihatan paling baik dalam semua kategori.

Apa yang mengejutkan, terdapat keputusan kajian yang menunjukkan sebahagian pengamal supplements jenama lain mempunyai tahap kesihatan yang lebih teruk berbanding yang tidak mengambil sebarang supplements.

Keputusan hasil kajian yang dilakukan oleh pihak ketiga ini akan disiarkan (publish) kepada public tanpa kompromi.

 

Sebab Kenapa Shaklee Supplements Terbaik Di Malaysia #7: Trusted Brand Award


Shaklee Malaysia telah menerima Malaysia’s Trusted Brand Gold Award In Vitamins And Health Supplements. Shaklee telah diundi sebagai salah satu Trusted Brand Malaysia selama dua tahun berturut-turut berdasarkan tinjauan tahunan Reader’s Digest Malaysia. Anugerah yang diterima pada tahun 2021 dan 2022.ini menunjukkan kepercayaan yang sangat dalam daripada pengguna terhadap produk Shaklee. Tahniah Shaklee!

 

 

Kalau ikutkan memang banyak sangat kelebihan supplements Shaklee ni. Boleh buat banyak lagi entri tau. Ni belum cerita lagi tentang kelulusan KKM, testimoni setiap produk dan pelbagai kebaikan lain yang diperolehi oleh pengguna. Yang pastinya, Shaklee memang mengeluarkan supplements terbaik di Malaysia khasnya, malah seluruh dunia amnya.

 

Sharing Is Caring,

Naimah Wahab (KIM)

https://bit.ly/TanyaKIM

#KIMLegacy #KIMThrive #iReachX5 #peluangjanapendapatan #peluangbisnes #projekmegablog #shakleethrive23 #shakleethriumph23 #pengedarshakleejenderam #pengedarshakleedengkil #pengedarshakleeputrajaya #pengedarshakleeselangor #pengedarshakleeseluruhmalaysia #shakleereadystock #tipssihat #tipskurus #tipskurussihat #vitaminsemulajadi

Website – www.myliferia.my
YouTube – https://youtube.com/@myliferia2394
Page – https://bit.ly/40EWHlf
TT – tiktok.com/@naimahwahab
IG – https://www.instagram.com/naimahwahab/
Tweeter – https://bit.ly/3Yx3fR9

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

2 thoughts on “7 Sebab Kenapa Shaklee Supplements Terbaik Di Malaysia

  1. Bila tahu sejarah Dr Shaklee, lagi jatuh cinta dengan produk Shaklee. Bagaimana pesakit Tibi dan bekas pesakit kanser boleh sembuh dengan mengamalkan supplemen semulajadi ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge