• Putrajaya, Malaysia
  • March 30, 2023

Nama resipi ni kalau ikut versi kita adalah Ayam Panggang Dengan Oren. Resipi dia duk terpampang kat paket buah oren yang akak ipar saya kasi haritu. Saya siap simpan sebab nampak menarik je.

La ni baru sempat nak try. Bersesuaian jugak dengan program detoks parasit ni. Kiranya lulus lah.

 

 

Tips Kurus Cantik Mudah dan Cepat

 

Nak buat Orange Grilled Chicken pun memang senang dan simple macam biasa lah. Kalau complicated sangat resipi tu takkan ada kat sini yo…hihi

Ayam tu ikut lah part mana yang kita suka. Biasanya tight tapi saya guna ayam yang dipotong kecil, buang kulit. Dalam 1/2 KG gitu.

Kalau tak mahu hanyir, gaulkan dengan asam jawa kejap. Lepas tu cuci bersih, tos dan ketepikan.

Dalam mangkuk berasingan, perah 1/2 – 1 biji jus buah oren. Campurkan 2 ulas bawang putih cincang atau tumbuk.

Kemudian masukkan 1/2 sudu kecil serbuk jintan manis, lada hitam, lada sulah, sedikit garam dan 2 sudu besar madu. Boleh juga cincang daun ketumbar.

Gaul sebati. Lepas tu masukkan ayam dan perap selama 1 jam.

Bakar dalam oven. Tapi saya masak dalam kuali jer. Sonang!

Caranya, masukkan dalam aluminium foil. Cover habis. Letak atas kuali tanpa minyak. Bakar dengan api sederhana. Tutup dengan tudung periuk.

Masak dulu dalam 20 minit. Nanti check dan balik-balik kan. Saya suka kalau ayam ni berkuah dan pekat sikit.

P/S: Jangan lupa ambil Set Detoks Parasit lepas makan ye. Ikut seperti dalam jadual yang saya beri nanti.

 

Jom join group detoks parasit bersama-sama saya 🙂

Whatapps ke 019-9377380

Kita detoks parasit ramai-ramai, lagi seronok, lagi bersemangat, lagi syok!

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

4 thoughts on “Menu Lunch/Dinner Detoks – Orange Grilled Chicken; Day 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge