• Putrajaya, Malaysia
  • September 29, 2022
Tips Kurus Cantik Mudah dan Cepat

Resipi Asas Dressing Lulus Detoks Parasit

Apabila kita nak buat detoks parasit, memang terdapat makanan tertentu yang perlu kita pantang sepanjang tempoh berdetoks. Makanan tu terdiri daripada 4 yang utama iaitu tepung gandum atau sumber gluten, roti, …

Tips Kurus Cantik Mudah dan Cepat

Menu Lunch/Dinner Detoks – Orange Grilled Chicken; Day 5

Nama resipi ni kalau ikut versi kita adalah Ayam Panggang Dengan Oren. Resipi dia duk terpampang kat paket buah oren yang akak ipar saya kasi haritu. Saya siap simpan sebab nampak …

water challenge

Water Challenge Salah Satu Kaedah Kekal Sihat

Air merupakan salah satu sumber yang sangat diperlukan oleh kita untuk meneruskan kehidupan. Malah air merupakan elemen utama yang merangkumi lebih daripada 75% badan manusia. Rata-rata di antara kita ni memang …

Tips Kurus Cantik Mudah dan Cepat

Menu Sarapan Detoks Parasit – Bihun Tuna; Day 5

Hari ke-5 ni adalah hari terakhir bagi yang mengikuti program detoks parasit yang soft/light punya. Termasuklah yang menggunakan full set tetapi nak buat untuk 5 hari sahaja. Resipi Bihun tuna ni …

Tips Kurus Cantik Mudah dan Cepat

Menu Lunch/Dinner Detoks Parasit – Kuey Teaw Rebus Udang; Day 4

Menu asal resipi hari ke-4 sebenarnya lain tapi saya ubah sikitlah tapi masih masih dalam kategori yang lulusΒ  parasit. Sajelah kan tukar selera. Kalau belah Johor, mee/kuey teaw rebus, kuah dia …

Tips Kurus Cantik Mudah dan Cepat

Menu Sarapan Detoks Parasit – Meat Scramble Egg; Day 4

Western lagi kita…hehe. Western ke eastern ke, tak kisah lah, janji sihat, senang, mudah, sedap dan campak-campak jer…kikiki…. Menu ni sangatlah ringkas dan mudah jer.         Cara buat …

tips kurus cantik cepat dan mudah

Bagaimana Detoks Parasit Mengatasi Kesan Yo-yo Diet

Memandangkan masalah kesan yo-yo diet ni berlaku akibat pengambilan produk kurus atau mengikuti program diet tertentu yang tidak bersesuaian, ia sering menimbulkan rasa kecewa kepada mereka yang mengalami masalah ini. Malah, …

tips kurus cantik cepat dan mudah

Bagaimana Berlakunya Masalah Kesan Yo-yo Diet

Tahukah anda bahawa detoks parasit ni mampu menyelesaikan masalah kegemukan akibat kesan yo-yo diet yang menjadi masalah paling popular di dunia? Kesan yo-yo diet ni, kalau nak senang faham ialah keadaan …

tips kurus cantik cepat dan mudah

Ada Apa Dengan Hari Ke-3 Detoks Parasit?

Biasanya, pengalaman ramai orang yang menjalani detoks parasit, hari ke-3 (bagi yang ambil soft detox untuk program 5 hari) ni adalah saat-saat kritikal dugaan mengidam diaorang. Biasanya hari ni, orang boleh …

Tips Kurus Cantik Mudah dan Cepat

Menu Lunch/Dinner Detoks Parasit – Resipi Labu Air Tumis Lada Hitam + Sotong Goreng Kunyit; Day 3

Untung betul rasa bila incik suami terchenta sukakan masakan jenis tumis air ni. Cepat nak sediakan tu satu hal lah. Tapi yang penting tu, insyaaAllah lebih sihat. Tapi perlu tambah lada …