• Putrajaya, Malaysia
  • July 15, 2024

Awal-awal pagi tadi dah selamat dengan Smoothie Pisang ESP yang sangat enak, lazat berkrim lagi yummeh…..hehe. Nak beritahu tu betapa sedapnya resipi smoothie tersebut. 1st time try, terus jatuh cinta.

Sekarang ni untuk lunch, sayaa masak sayur petola tumis air berlada hitam. Cheewah, bukan main panjang lagi nama menu untuk makan tengah hari ni.

Senang jer nak buat menu petola tumis air lada hitam ni. Secara ringkasnya, tumis bawang putih, bilis dan lada hitam yang telah ditumbuk hancur sehingga garing. Lepas tu masukkan air. Tunggu sehingga air mendidih. Perasakan dengan garam. Masukkan petola. Biarkan sekejap. Tutup api dapur dan tutup periuk. Siap!

 

lunch dinner menu for parasite detox

 

Makan pulak bersama ikan goreng, tempe goreng, sambal belacan serta ulam salad. Eh lupa, cik anggur pun ada. Memang terangkat you! Kalau nak kurus, sila awasi portion nasi yang diambil. Boleh makan nasi, cuma beringat tau.

 

 

Jom join group detoks parasit bersama-sama saya 🙂

Whatapps ke 019-9377380

Kita detoks parasit ramai-ramai, lagi seronok, lagi bersemangat, lagi syok!

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

8 thoughts on “Menu Lunch/Dinner Detoks Parasit – Resipi Petola Tumis Lada Hitam; Day 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge