• Putrajaya, Malaysia
  • April 13, 2024

Di pagi yang redup indah ni, best kalau kita layan impian dan angan-angan, ye dok? Hehehe

Bila ditanya apakah negara impian yang ingin dijejaki, memang panjang list nyer. Tapi kalau dalam waktu terdekat ni, selain daripada Mekah dan Madinah, saya nak sangat pergi ke Brunei.

Ada apa dengan Brunei? Nak explain pun tak reti. Perasaan tu memang datang tiba-tiba sejak saya di bangku sekolah lagi.

Malah, kalau throwback saya punya blog myliferia.my awal-awal dulu pun, memang siap ada lagi entri berkenaan Brunei ni.

Dah kawen ni kan, mestilah nak pergi dengan kesayangan-kesayangan kite kan? Mana boleh tinggal semua hero-hero a.k.a buah hati pengarang jantung. Mestilah saya nak suami terchenta dengan 3 orang jejaka genius ikut sekali. Baru lebih bererti.

Bila buat budget, tung-tang tung-tang dengan pakej perlancongan 4 hari 3 malam, lebih kurang dalam RM 4,000. Nanti campur bayar dan belanja itu-ini, anggaran dalam RM 10,000 jugaklah.

Mestilah nak pakai duit sendiri untuk impian ni, baru lebih bermakna.

Mana nak dapat duit tu? Mestilah kene kerja kuat lagi supaya bonus Shaklee makin berganda. Untung dalam Shaklee ni sebab masing-masing dapat peluang yang sama. Kerja lebih, bonus lebih. Manyak goyang kaki, bonus yillek!

Katakan dengan jadi Supervisor, minima bonus dah boleh dapat RM 2,000. Kalau nak RM 10,000, 5 bulan daripada sekarang perlu kerja keras. Cuti sekolah bulan Disember tahun ni dah boleh terbang ke Brunei, hoyyeee!

Ni buat bajet sendiri, lepas ni nak target percutian yang akan ditaja oleh Shaklee 100% dalam dan luar negara. Hotel plak, bukan yang cikai-cikai. Koman-koman pun 6 star! Yang lagi best tu, siap dapat duit poket lagi. Kita bawak badan je.

Syoknyer. Semoga impian ini akan termakbul berkat bulan Ramadan yang mulia ni. Lepas Brunei, US dan Jepun (Okinawa), mu tunggu aku datang!

 

brunei-masjid-sultan-hassanal-bolkiah-destinasi-percutian-impian

 

#tsunamishaklee

#8cellent

#daretodreams

#myliferia

#bisnesdarirumah

#whatapps_0199377380

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge