• Putrajaya, Malaysia
  • May 25, 2024
tips kurus mudah dan cepat

Kalori Dalam Badan; Dari Mana Asalnya?

Kalau nak kurus, memang perlu ambil tahu pasal kalori. Sebabnya kalori sangat berkait rapat dengan usaha kita untuk menurunkan berat badan. Persoalannya, apakah itu kalori? Dari mana datangnya kalori? Adakah kalori …

PTS7; Hadiah Hari Lahir Untuk Insan Tersayang

Sebenarnya kan, terasa nak bagi iPhone 6 atau iPhone 6 Plus jer dekat suami terchenta. . Aik, ribut tak, petir pun tak, apsal tetiba plak isu nak kasi hadiah dekat orang …

PTS6; Kesihatan Anak Kecil Adalah Keutamaa

Sebenarnya kan, kalau kita nak jaga kesihatan ni, bukan sahaja melibatkan apa yang kita makan, termasuklah suplemen, tapi ianya turut melibatkan bahan pencuci. . Bahan pencuci ni yang ada kat rumahlah …

PTS4; Cara Paling Mudah Shopping Barang Secara Dropship

Klik-klik Barang Sampai Salah satu sebab utama saya tertarik sangat nak join bisnes Shaklee ni kerana ianya dijalankan secara dropship. Bertambah mudah apabila boleh dilakukan secara online 100%. Hanya bermodalkan RM …

PTS3; Brunei Destinasi Percutian Impian

Di pagi yang redup indah ni, best kalau kita layan impian dan angan-angan, ye dok? Hehehe Bila ditanya apakah negara impian yang ingin dijejaki, memang panjang list nyer. Tapi kalau dalam …

PTS2; Vitamin Untuk KesihatanKanak-kanak

Kesayangan hamba yang penuh akal dan sentiasa ceria. Asif memang penggemar Omega Guard. Memang mama kene sembunyikan botol Omega ni kat rumah. Kalau tak, alamat licinlah Omega dia buat macam makan …

PTS1; Tips Kempiskan Perut, Ringankan Badan

Memang perut rasa sebu, badan berangin dan rasa tak selesa kalau kita tak membuang dalam sehari. Boleh bayang tak kalau orang yang berhari-hari tak membuang?? . Boleh jadi ting-tong sebab angin …

tips kurus sihat

Visceral Fat; Adakah Perlu Atau Berbahaya?

Apakah visceral fat ni? Mesti jarang dengar kan? Visceral fat ni merupakan lemak di keliling organ. Sememangnya sekeliling organ kita memang terdapat lemak. Nak senang nampak, kalau beli ayam kat pasar, …

tips kurus sihat

12 Makanan Sihat Pengganti Makanan Kegemaran Kurang Sihat

Biasanya, kita ni memang suka makanan yang manis, bergoreng atau berminyak yang kurang sihat. Selalunya makanan ringan, makanan segera ataupun yang telah diproses. Ni semua adalah antara faktor utama penyebab sukar …