• Putrajaya, Malaysia
  • September 29, 2022
kurus sihat dengan mudah

Program Kuruskan Badan Secara Online

Walaupun bulan Ramadan bakal menjelma tak sampai 1 minggu jer lagi ni, tu tak bermakna kita takde harapan nak turunkan berat badan. Malah bulan puasalah antara waktu terbaik untuk bertambah kurus …

4 Sebab Utama Kita Lapar

Kadang-kadang kita ni, pantang ada waktu lapang sikit, mulut tu mesti asyik nak mengunyah je. Dah makan pun lapar lagi. Kalau tak dihilangkan lapar tu,  mau stress satu hari. Bimbang jugak …

detoks dan eat clean

Detoks & Eat Clean; Resipi Tomyam Ayam Sihat

Tomyam ayam sihat ni memang special. Sebabnya, paste tomyam ni kita buat sendiri. Bahan-bahan terkawal. Takde serbuk perasa atau bahan pengawet tambahan. Saya post cepat-cepat entri pasal tomyam ayam sihat ni …

Detoks & Eat Clean; Resipi Sup Bayam Pekat

Bayam merupakan salah satu daripada sayur berdaun hijau yang sangat disyorkan dalam program detoks dan eat clean. Sayur-sayuran terutamanya yang berdaun hijau ni memang bagus untuk program slim dan kesihatan kerana …

tips kurus mudah dan cepat

Detoks & Eat Clean; Resipi Nuget Ayam Bertauhu Sihat

Sebelum ni saya pernah buat dah nuget ayam ni,  tapi yang terkini, version detoks dan eat clean,  ada kelainan sikit. Masih resipi on the spot sebab dinner kalini nak kene sediakan …

tips kurus mudah dan cepat

Turun Berat 2.6 KG Seminggu Dengan Kerap Makan

Tak sangka betul saya,  dalam masa seminggu jer,  berat badan saya boleh turun sehingga 2.6 KG, dengan kerap makan. Ye,  memang makan sokmo. Sehinggakan rasa macam cemuih atau penat dah nak …

tips kurus mudah dan cepat

Apa Itu Eat Clean & Manfaat Mengamalkannya

Clean Eating atau eat clean ni adalah satu kaedah (metod) makan sebagai cara hidup, bukannya diet. Sebabnya, diet biasanya akan selesai jika berat badan telah turun atau telah mencapai target yang …

bayam untuk kurus

8 Khasiat Bayam Yang Mungkin Tidak Disangka

Dalam menu harian program detoks dan eat clean ni, boleh dikatakan bayam adalah antara sayur yang sering dijadikan sebagai menu makan tengah hari atau makan malam. Bayam ni biasanya dimasak rebus …

resipi sihat dan mudah

Detoks & Eat Clean; Resipi Egg Benedict Sandwich – Day 1

Egg Benedict Sandwich ni adalah menu sarapan program detoks dan eat clean saya untuk Day-1. Sangat mudah untuk disediakan dan menyihatkan.         Macam mana dapat nama Benedict ni?  …

tips kurus sihat

Menu Plan Detoks & Eat Clean – Day 1

Sebelum saya nak buat detoks parasit pada bulan ni, saya join dulu program detoks dan eat clean ni. Untuk detoks kalini, saya ambil Set Detoks Logam. Tapi ada juga add on …