• Putrajaya, Malaysia
  • February 23, 2024
cara hilangkan rabun jauh

Power Rabun Menurun Hanya Dalam Masa 5 Minggu

Di kalangan remaja atau pelajar, jenis rabun yang sering dialami ialah rabun jauh. Rabun jauh ni sering berlaku akibat terlalu banyak membaca atau melihat skrin (laptop, gadjet, televisyen dan sebagainya). Banyak …

bahaya merokok

Cara Mudah Berhenti Merokok Tanpa Withdrawal Effect

Nak dapatkan rokok dan merokok ni mudah betul, tapi time nak berhenti merokok memang sangat payah. Walaupun tabiat merokok selama ini hanya bermula daripada percubaan ala acah-acah nak rasa jer, biasanya …

makanan penyebab batu karang

Makanan Pesakit Batu Karang Perlu Elak Untuk Cegah Jadi Kronik

Apabila seseorang tu telah disahkan mengidap batu karang, salah satu perkara yang sangat penting untuk dijaga ialah pemakanan. Selain daripada mengamalkan makanan yang sangat bagus untuk pesakit batu karang agar masalah …

makanan bantu rawat batu karang

Diet Sihat Pesakit Batu Karang Elak Serangan Berulang

Awas apabila mendapati yang air kencing kita berdarah, berpasir, keruh serta berbau busuk atau mengalami sakit di bahagian belakang badan dan sisi bawah tulang rusuk kerana ini antara petanda serangan batu …

Pesakit Gout Lebih 30 Tahun Kini Bebas Painkiller

Kesian sangat kalau kita tengok orang yang kena penyakit gout ni. Bengkak yang menyakitkan biasa berlaku pada sendi jari kaki dan tangan. Sakit bengkak tu bukan main-main atau sedikit, tapi sampai …

tips perniagaan yang menguntungkan

Tips Bisnes Lebih Mudah Bila Ada Mesin Duit

Best kan, time kita tak buat apa-apa, tiba-tiba duit masuk. Malah, ada kalanya, tak sedar pun duit orang bank in. Tahu-tahu, bila dah hujung bulan, eh, awatnyer terlebih macam jer duit …

tips hilangkan jerawat jeragat dan parut pada wajah

Tips Kulit Bersih Berseri; Tutorial Penggunaan Nutriwhite

Nutriwhite ni adalah rangkaian produk penjagaan kulit wajah yang diciptakan khas untuk kulit orang Asia. Haaaa, nampak tak special nya produk Nutriwhite ni? Sebelum ni akak ada share tentang pengalaman akak …

tips hilangkan jerawat jeragat dan parut pada wajah

Pengalaman Saya Guna Produk Penjagaan Kulit Khas Untuk Orang Asia

Guna produk “Kau Puteh” ni boleh bertukar gebu, pinkish, cerah dan terang benderang kulit wajah dalam masa 5 hari! Guna produk “Kuruih Beno” boleh turunkan berat badan 10 KG dalam masa …

tips kulit wajah cantik berseri

8 Tips Kawal Jerawat Agar Muka Tak Jadi Macam Gunung Berapi Nak Meletup

Siapa kat sini pernah ada masalah jerawat yang besar macam gunung berapi nak meletup? Seksa kan ada jerawat ni. Kita yang keluar jerawat sekali sekala ni pun jenuh hari-hari duk belek …

tips perniagaan

Berniaga; Kenapa Perlu Nak Untung?

Dalam bisnes, ukuran kejayaan seseorang tu bukan berdasarkan keuntungan berlipat kali ganda semata-mata.     Memanglah bila kita berbisnes, nak duit beranak-pinak kan, tapi bila kita pergi lebih dalam lagi, ada …