• Putrajaya, Malaysia
  • April 13, 2024

Effect Akibat Nak Try Detoks

Dulu lain sekarang dah lain. Hehehe….ni bukan pasal si dia yang berubah setelah berjumpa teman baru atau si dia yang dah sombong sebab dah jadi kaya raya. Tapi mestilah pasal KIM. …

cara mudah untuk berjaya

Bagaimana Mind Set Bantu Untuk Berjaya?

Nak berjaya bukan mudah. Mesti melalui kepayahan, pengorbanan, air mata dan kesakitan. Mak aiii, seriau jer dengar kan? Itulah asam garam orang nak berjaya. Tapi tapi bila dah berjaya tu, manisnya …

Hobi Yang Mengasyikkan Walau Tak Semua Orang Suka

Ada tak suka suka menjahit? Kalian suka jahit apa? Menjahit ni adalah salah satu daripada hobi KIM tau. Boleh tak tidur malam bila mengadap jahitan ni. Memang tak rasa mengantuk bila …

cara berimpian besar

Pengajaran Di Sebalik Dunia Perniagaan

Dulu KIM jenis follow the flow. Ikut jer apa yang nak berlaku setiap hari. Zaman bujang time kerja, bangun tidur, pergi kerja, balik. Weekend kalau ada program pejabat, pergi pejabat, kalau …

Matlamat KIM Terlibat Dalam Dunia Bisnes

Mula-mula buat bisnes Shaklee dulu, dalam kepala duk bayangkan nak duit banyak. Nak kumpul harta. Bila jadi kaya, banyak perkara yang kita boleh buat dan capai dengan mudah. Tapi bila dah …

Struggle (Cabaran) KIM Dalam Dunia Perniagaan

9/10 punca rezeki datangnya daripada perniagaan. Biasa dengar kan ayat ni? Betul, dengan berniaga ni, InshaaAllah peluang menjana pendapatan tu terbentang luas. Cuma perlu juga kita faham yang apabila peluang tu …

Recharge Cara Terbaik Hilangkan Stress

Dah 5 hari jadi mama rempit, weekend jadi mem besar pulak? 5 harini memang kalut mengejar masa. Hari nilah nak uruskan anak-anak sekolah, harini lah nak settlekan urusan rumah tangga dan …

Hidup Bagaimanakah Menjadi Impian Hati?

Best kan, bangun-bangun pagi jer, boleh buat apa yang kita suka. Lepas solat subuh, siapkan anak sekolah, boleh jogging ke, kemas rumah ke atau join aktiviti kemasyarakatan. Rasa nak pergi melancong, …

Tips Mudah Goreng Keli Tanpa Meletup

Haaaa…ni dia bukti ikan keli tak meletup bila digoreng. Berani akak hang ni nak hendap dekat-dekat…hehehe Tapi sila berhati-hati jugak sebab ada lah kadang-kadang sesekali tu dia meletup. Maybe kena kat …

tips kekal positif

Cara Terbaik Recharge Diri Agar Hidup Terus Energetik

Dah 5 hari jadi mama rempit, weekend jadi mem besar pulak? 5 harini memang kalut mengejar masa. Hari nilah nak uruskan anak-anak sekolah, harini lah nak settlekan urusan rumah tangga dan …