• Putrajaya, Malaysia
  • June 18, 2024

Resveratrol merupakan sejenis bahan antioksidan yang kuat yang bukan sahaja membantu melambatkan proses penuaan serta mencegah dan membantu pesakit kronik, malah turut membantu kita untuk kurus.

Wahhh, sangat-sangat teruja apabila dah dapat tahu yang resveratrol boleh bantu kita turunkan berat badan, kan kan?

 

Bagaimana Resveratrol Bantu Untuk Kurus

Pengambilan resveratrol secara konsisten akan membantu tubuh kita menjadi kurus dengan 3 cara iaitu:-

 

1) Meningkatkan Metabolisma

Metabolisma badan merupakan salah satu cara untuk menjadi kurus. Apabila metabolisma semakin meningkat, pembakaran kalori akan menjadi semakin aktif.

Apabila lebih banyak kalori yang dibakar berbanding kalori yang masuk, maka di sinilah berlakunya proses kurus atau penurunan berat badan.

 

2) Pemecahan Sel Lemak

Sel lemak akan dipecahkan kepada tenaga. Dengan kehadiran resveratrol, pemecahan sel lemak berlaku dengan lebih giat lagi. Proses pemecahan sel lemak ini adalah secara semulajadi. Maka yang hilangnya adalah jisim lemak tanpa menganggu jisim otot atau yang lainnya.

Sebab tulah boleh kurus dengan sihat. Badan dah tak menggeleber. Sebaliknya akan nampak lagi firm, fit dan solid.

 

3) Menghalang Hormon Estrogen

Resveratrol akan menghalang atau menyekat pertambahan melampau hormon estrogen bagi lelaki dan wanita. Dengan erti kata lain, resveratrol akan membantu menyeimbangkan kadar estrogen yang bersesuaian dengan keperluan badan seseorang.

Ini kerana, kehadiran hormon estrogen yang tinggi akan menyebabkan badan menyimpan lemak berlebihan. Sebaliknya, apabila estrogen yang tidak diperlukan disekat atau dihalang, maka badan mula membina lebih banyak jisim otot.

Lagi banyak otot kat badan kita, maka metabolisma tubuh akan meningkat. Tu pasal yang boleh nampak kurus tu.

 

Bagaimana Nak Dapatkan Resveratrol Untuk Membantu Turunkan Berat Badan

Sungguh mudah. Resveratrol yang sangat tinggi khasiat antioksidan ni boleh diperolehi di dalam sebotol Vivix. Vivix yang dihasilkan daripada 4 bahan istimewa yang ekslusif mampu memberikan kita khasiat yang diperlukan.

 

 

resveratrol

Satu botol Vivix biasanya untuk kegunaan sebulan. Maknanya 30 sudu Vivix menyamai 3,000 gelas wain merah untuk mendapatkan khasiat resveratrol yang sama.

 

 

tips kurus dengan vivix

 

Bayangkan, resveratrol dalam sebotol Vivix untuk kegunaan 1 bulan ni bersamaan dengan 3,000 gelas arak merah (muslim tak minumlah) dan 660 kapsul pil polifenol.

Lepas tu pulak, anggaran perbelanjaan arak merah sebulan untuk mendapatkan amount yang sama dalam sebotol Vivix ialah USD 9, 900. Ni dalam matawang Dollar Amerika lah. Sekarang ni kalau nak tahu dalam RM, perlu darab 4.15.

Kira-kira lebih kurang RM 41,085. Boleh beli 86 botol Vivix dengan harga pasaran, kalau join ahli, boleh dapat dalam 102 botol Vivix. Boleh buat mandi Vivix macam nih…hehehe

Jom lihat Testimoni Vivix Bantu Turunkan Berat Badan, bukan jer kurus, tapi ada yang lagi best mereka dapat tau!

Hubungi saya segera untuk mencuba Vivix atau sembang-sembang tentang cara kurus terbaik buat kalian ūüôā

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

2 thoughts on “3 Cara Kuruskan Badan Dengan Resveratrol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge