• Putrajaya, Malaysia
  • July 15, 2024
tips kurus semulajadi

Santan Bantu Turunkan Berat Badan; Fakta Atau Auta?

Orang yang nak kurus mesti pantang makan santan, ye tak? Sebab santan dikatakan mempunyai lemak dan kolestrol yang tinggi. Santan juga digambarkan sesuatu yang sangat berbahaya kepada kesihatan sejagat. Betul tak, …

Tips Kurus Sihat Bagi Yang Susah Nak Turun Berat Badan

Saya dah jaga makan, tapi badan tetap naik. Saya rasa dah habis ikhtiar saya buat untuk kurus, tapi sampai sudah berat badan ni susah betul nak turun. Biasa tak dengar dialog …

Cara Turunkan Berat Badan Dengan Mudah Sepanjang Ramadan

Apabila bulan Ramadan tiba, ramai yang ambil peluang untuk menurunkan berat badan. Bukan tak boleh, boleh tu memang boleh, tapi jangan lupa niat utama kita untuk beribadah dan mendapat rahmat pada …

tips turunkan berat badan

Cara Kurus Mudah Tanpa Perlu Elak Nasi

Suka tak suka tak? Kalau boleh makan nasi tiap-tiap hari pun, kita masih mampu turunkan berat badan dengan mudah? Biasa dengar pasal diet karbohidrat kan? Kalau refer dietitian, diet jenis ni …

Cara Kurus Cepat Agar Badan Kekal Slim

​Sejak saya try buat detoks parasit dulu, Alhamdulillah berat badan jadi mudah nak turun. Lepas buat detoks parasit, saya buat detoks logam mix dengan eat clean. Memang detoks ni tujuan utamanya …

tips turunkan berat badan

Tips Kurus Cepat Dalam Masa 2 Minggu

Kisah turunkan berat badan dengan mudah dan pantas ini semua adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri. Bila dah laluinya sendiri, baru syok nak share atau bercerita kan? Sebelum ni berat saya memang …

produk kurus cepat

Produk Kurus Cepat Agar Badan Seperti Anak Dara

Detoks parasit ni adalah untuk sihat! Ye, tujuan utama detoks parasit adalah untuk kesihatan tubuh badan.Namun, kesan sampingan yang kebanyakan orang dapat ialah turun berat badan, tubuh semakin ringan, kulit makin …

Cara Turunkan Berat Badan Cepat Dengan Detoks Parasit

Sekarang ni saya dalam proses nak jalankan program Cabaran Detoks Parasit 5 Hari. Material program dah 80-90% ready. Dah ada peserta pun, Alhamdulillah. Kenapa nak buat detoks parasit? Memang kita ada …

Pengalaman Turun Berat Badan Dalam Masa 2 Minggu Sahaja

Sebelum ni berat saya memang duk menghala ke angka 60 dan ke atas. Berat dan lemau je rasa badan. Kalau dah berat nak cecah 60 KG dengan tinggi ala-ala model ni, …

cara turunkan berat badan

Bagaimana Resveratrol Bantu Kurus Dalam Pembakaran Kalori

Di antara faktor untuk penurunan berat badan adalah berlaku peningkatan dari segi pembakaran kalori dalam badan. Sebelum ini ada saya kongsikan tentang resveratrol yang dapat bantu kuruskan badan dengan 3 cara …