• Putrajaya, Malaysia
  • September 29, 2022
vivix bantu sembuhkan penyakit kronik

Khasiat Anggur; Makanan Sunnah Yang Baik Untuk Kesihatan

Siapa kat sini suka anggur, angkat tangan? KIM a.k.a Kak Imah pun suka anggur. Anggur ni sedap, manis, kalau letak dalam peti sejuk, lega jer rasa tekak ni bila makan. Anggur …

cara amenabung mudah

Amalan Jimat-Cermat Dengan Menabung Cara Mudah

Duit memanglah bukan segala-galanya tapi pada zaman sekarang ni, duit bolehlah kita nak kata sebagai satu keperluan. Iyelah kan keperluan, perkara basic kat dalam rumah macam api dan air pun perlu …

Kisah Ajaib Apabila Percayakan Allah

Miracle can happen when you believe. Haaa…cakap orang puteh KakImah harini…heee. Teringat pulak dengan lagu nyanyian Mariah Carey, “You Will When Believe”. Memang gitulah keadaannya. Bila kita percaya, kita akan berjaya. …

Limpahan Sayur Organik Dalam Produk Suplemen

Siapa kat sini yang suka makan lobak merah a.k.a carrot? Best kan carrot ni? Kalau kalau buat air carrot susu, perghh, dah la lemak berkrim, sedap, buat sejuk-sejuk, terasa hilang dahaga …

Hobi Waktu Lapang Yang Menyeronokkan

Salam Maulidur Rasul semua 🙂 Tengah buat apa tu? Cuti am macam ni mesti syok kalu nak layan hobi kan? Tambah-tambah pulak masih dalam mood cuti sekolah.   Hobi k imah …

cara daftar ahli shaklee

Cabaran Anak Muda Zaman Sekarang Yang Semakin Menghimpit

“Ina, hang buat apa dah sekarang? Ali, kau kerja kat mana lepas balik daripada overseas tahun lepas?” Inilah antara killer atau favourite soalan yang sering diberikan oleh orang tua atau saudara …

atasi masalah Nephrotic Syndrom

Cara Rawat Buah Pinggang Bocor Untuk Elak Dialisis

Pernah dengar tak pasal penyakit Nephrotic Syndrom? Naik berbelit lidah nak sebut. Tapi kalau kata penyakit buah pinggang bocor, mesti biasa dengar kan? Sama jer tu sebenarnya. Jangan main-main dengan penyakit …

tips turunkan berat badan

Cara Kurus Mudah Tanpa Perlu Elak Nasi

Suka tak suka tak? Kalau boleh makan nasi tiap-tiap hari pun, kita masih mampu turunkan berat badan dengan mudah? Biasa dengar pasal diet karbohidrat kan? Kalau refer dietitian, diet jenis ni …

tips rambut sihat

Tips Atasi Rambut Gugur Untuk Cegah Botak

Rambut gugur ni memang boleh menyerang sesiapa sahaja, tak kiralah lelaki atau wanita. Malah orang-orang muda pun biasa mengalami masalah rambut gugur ni. Macam kes saya, rambut gugur teruk selepas melahirkan …

Cara Kurus Cepat Agar Badan Kekal Slim

​Sejak saya try buat detoks parasit dulu, Alhamdulillah berat badan jadi mudah nak turun. Lepas buat detoks parasit, saya buat detoks logam mix dengan eat clean. Memang detoks ni tujuan utamanya …