• Putrajaya, Malaysia
  • June 18, 2024

Sebagai seorang kerani, mempunyai 3 orang anak, seorang di sekolah menengah dan 2 orang lagi di sekolah rendah, tinggal di Putrajaya dengan kereta Proton Saga yang ada 2 bulan tunggakan. Beliau merupakan ibu tunggal.

 

 

jana pendapatan tambahan bulanan
Pernah tak mengalami situasi macam ni di tengah bulan?

 

Boleh anda bayangkan situasi beliau? Sebagai seorang staf kerajaan, tangga gaji kerani adalah di antara RM 928 – RM 3,375 dengan kenaikan tahunan sebanyak RM 95.

 

Jika telah berkerja selama 13 tahun, anggaran gaji bulanan beliau ialah RM 2163.

 

Ok, katakan anggaran kasar perbelanjaan kerani ni adalah seperti berikut:-

 

RM 350 – belanja makan anak-anak di sekolah
RM 300 – keperluan belajar anak-anak
RM 450 – belanja dapur
RM 250 – minyak kereta
RM 100 – ubat atau kecemasan
RM 400 – ansuran kereta
RM 180 – rumah kuarters kerajaan
RM 170 – keperluan diri dan anak-anak

Total dah RM 2200, dah melebihi gaji bulanan beliau, kan?

Ni tak termasuk pun kemungkinan duit tol dan minyak kalau perlu ke luar dari Putrajaya atau keperluan lain di luar bajet bulanan.

 

Kebetulan pula dah 2 bulan bayaran kereta beliau tertunggak. Akibat berlaku kerosakan kereta serta kecemasan yang tidak boleh dielakkan, beliau terpaksa mendahulukan duit ansuran kereta.

 

Lebih malang lagi, kalau bulan ke-3 tidak membuat bayaran, kereta akan ditarik balik. Ibarat jatuh ditimpa tangga nasib beliau.

 

Bagaimana Shaklee Dapat Bantu Kerani Hidup Seperti Jurutera?

 

Yuran Keahlian Rendah

Nak join Shaklee ni hanya bermodalkan RM 75 bagi Semenanjung dan RM 85 bagi yang menetap di Sabah dan Sarawak.

Tak perlu beli stok, tak perlu modal besar. Jadi risiko rugi pun hampir tiada.Makanya, sangat sesuai bagi sesiapa yang ingin jana pendapatan tambahan tapi takde modal.

 

Fleksibel

Shaklee ni dijalankan secara dropship. Jadi, siang bekerja sebagai kerani, di luar waktu kerja, boleh uruskan order. Buat kat rumah jer.

 

Pengurusan Masa Terbaik

Bisnes Shaklee ni tidak memerlukan kita keluar dari rumah. Sebagai ibu tunggal, sepanjang hari dah bekerja di luar rumah.

Jadi, dengan Shaklee, pada waktu malam dan hujung minggu, masa boleh diperuntukkan untuk anak-anak.Sekejap pun tak mengapa, asalkan berkualiti. Jadi anak-anak pun terasa masih diberi perhatian.

 

Group Coaching

Tak perlu buntu kalau tak tahu nak mulakan bisnes Shaklee ni. Kami bernaung di bawah group iReach.

Group ekslusif ni banyak sangat memberi panduan dari segi bisnes, marketing, motivasi, kewangan dan sebagainya. Kita takkan rasa bersendirian.

 

Pendapatan Pilihan Kita Sendiri

Shaklee menawarkan bukan sahaja 2, 3, 4 angka, malah 5, 6 dan tanpa had angka yang kita nak.

Boleh rujuk entri Blogger Jana Pendapatan Online kalau ingin tahu jumlah pendapatan yang ditawarkan oleh Shaklee kepada semua ahlinya yang berkehendak.

 

Sebenarnya, banyak lagi perkara best kalau join Shaklee, point kat atas ni hanyalah sebahagian kecil jer. Tapi pastikan kita perlu berusaha dan tidak mudah berputus asa.

 

Kalau anda seorang kerani atau sedang berhadapan dengan keadaan yang sama mendesak, jom ubah masa depan sekarang. Lebih baik cuba mengubah nasib daripada membiarkan diri dan anak-anak menjadi mangsa keadaan.

 

Bukan setakat seorang kerani dapat hidup sebagai jurutera jer, malah lebih daripada seorang tokey kapal laut ūüôā

 

Naimah Wahab
SMS/WhatApps: 019 – 937 7380
Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

4 thoughts on “Kerani Jana Pendapatan Tambahan Kini Hidup Seperti Jurutera

  1. Mencari rezeki lebih dan tak salah. Dimana ada kemahuan di situ ada jalan. Walau apa pun produk dan modul perniagaan yang diceburi, kita perlu ingat, modul atau produk itu tidak dapat menjanjikan kekayaan. Ada yang masuk, tapi masih di takuk lama, walaupun digembar – gemburkan ramai yang sudah menjadi jutawan. Untuk berjaya atau tidak, bukanlah pada produk, tapi sejauh mana kita sanggup berusaha untuk menjayakan perniagaan itu sendiri.
    azwans recently posted…Penakrifan Semula Ibu Tunggal; tiga kategori ibu tunggalMy Profile

    1. Usaha tu memang paling penting, kejayaan adalah dengan izin-Nya.
      Tapi produk pun tak kurang pentingnya juga. Pilihlah yang benar-benar berkesan, selamat dan semulajadi. Jangan yang berbahaya dan beri kemudaratan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge