• Putrajaya, Malaysia
  • February 23, 2024

Kalau kita tengok dalam media sosial lah, contohnya Facebook, kalau ada orang buat iklan produk nak putih cepat, nak hilangkan sunburn atau jeragat, lepas tu, tunjuk pula gambar testimoni (konon-kononnya) antara kulit gelap gelita dengan cerah berseri, mesti berderet-deret orang minta pm.

Memang dah jadi tabiat sebahagian besar daripada masyarakat kita ni, teruja dengan resut serta suka dengar cakap-cakap orang.

Takdelah nak pergi check dulu kandungan produk tersebut. Entah kan selamat ke tidak. Ada atau tidak bahan kimia berbahaya seperti merkuri, paraben, hydroquinone dan sebagainya lah.

Bahan kimia berbahaya ni memang pada peringkat awalnya, dengan pantas macam dah selesaikan masalah kulit kusam atau gelap.

Ia akan menjadikan wajah nampak cerah, putih berseri.

Tapi tu untuk sementara waktu jelah. Nanti akan ada kesan sampingan jangka panjang sekiranya pengguna terus terdedah dengan bahan-bahan kimia berbahaya ni.

Kulit pengguna mungkin akan bertukar menjadi kering, menggelupas, malah pedih atau mungkin datang pelbagai masalah kulit yang lain pula.

Yang paling membimbangkan, bahan-bahan kimia berbahaya ni boleh memberi risiko terhadap kesihatan dan nyawa pengguna.

Sebab itulah, perlu berhati-hati dalam memilih produk kecantikan ni.

 

Baca juga Cara Hilangkan Sunburn Dengan Cepat

Baca juga 5 Cara Hilangkan Sunburn Secara Semulajadi

 

Set Hilangkan Sunburn Secara Semulajadi Dengan Cepat

Pemilihan produk kecantikan sangat penting untuk bantu kita hilangkan sunburn dengan lebih pantas. Paling baik adalah gabungan pengambilan suplemen dan set penjagaan wajah.

Makanya kita rawat dari sudut dalaman dan luaran. Baru hasilnya betul-betul mantop, dok gitu?

Bagi membantu menghilangkan sunburn, anda sangat disyorkan mengambil:-

 

 

1) Sustained Released Vita C (SR Vita-C)

 

 

cara hilangkan sunburn

 

 

Vitamin C mempunyai kuasa antioksidan yang mampu melawan radikal bebas yang disebabkan oleh sinar UV.

Jadi, tak hairanlah kalau sesiapa yang konsisten mengamal SR Vita-C ni, kulit diaorang semakin hari semakin cerah.

Akibat terkena sunburn, pengambilan Vitamin C disyorkan secara megadose.

Ambil 1,000 miligram (2 biji sehari) SR Vita C ni selama 3 hari dan lihatlah perubahan yang ketara pada wajah.

 

 

2) Gentle Deep Foaming Cleanser

 

 

cara hilangkan sunburn

 

 

Gunakan pencuci muka nutriwhite Gentle Deep Foaming Clenaser sekurang-kurangnya 2 kali sehari.

Kandungan Strawberi Begonia di dalam pencuci muka ini akan bertindak membantu menyeragamkan warna kulit.

3) Overnight Renewal Whitening Cream

 

cara hilangkan sunburn

 

Guna Overnight Renewal Whitening Cream sahaja sebelum tidur.

Krim Overnight Renewal Whitening ni akan bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit.

Kandungan Linden yang ada di dalam krim ini akan bertindak membekalkankhasiat dan melembabkan lapisan kulit paling dalam.

Kandungan Scullap pulabertindak membantu mencerahkandan melegakan keradungan kulit.

Last but not least, kandungan Vitamin C aktif di dalamnya akan membantu mengurangkanjeragat dan cela serta melawan radikal bebas akibat daripada sinaran UV pada wajah kita.

 

Baca juga Testimoni Hilangkan Sunburn Dengan Cepat & Berkesan

 

 

Cara  Dapatkan Set Hilangkan Sunburn

Untuk mendapatkan Set Hilangkan Sunburn bagi membantu mengatasi masalah sunburn anda dengan lebih cepat dan berkesan, boleh segera hubungi saya seperti di bawah:

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

(Atau klik terus untuk WhatApps: www.wasap.my/60199377380)

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge