• Putrajaya, Malaysia
  • June 18, 2024
suplemen bantu pesakit diabetes

Cegah Komplikasi Diabetes Daripada Terus Mengganas

Mengikut statistik penyakit diabetes atau kencing manis di Malaysia pada tahun 2013, terdapat seramai 3.6 juta pesakit diabetes telah dikenalpasti. Kalau sekarang ni? Mestilah lagi meningkat dan terus meningkat. Setiap seorang …

cara rawat alzheimer

Bagaimana Alzheimer (Nyanyuk) Boleh Berlaku

Kalau Allah kurniakan rezeki panjang umur, mohon dijauhkan sangat daripada penyakit Alzheimer. Alzheimer atau lebih dikenali sebagai nyanyuk ni menyebabkan pengidapnya akan hilang keupayaan untuk mengingat, malah sehingga tidak tahu untuk …

cara dapatkan vitamin semulajadi

Vitamin Semulajadi vs Vitamin Sintetik; Sama Tapi Tak Serupa

Kalau kita pergi ke mana-mana farmasi nak cari Vitamin C, contohnya, atas rak tu mesti akan jumpa bermacam-macam jenis Vitamin C pelbagai brand. Tapi kebanyakkannya adalah Vitamin C Sintetik. Walaupun kita …

vivix bantu cegah penyakit kronik

Kepentingan Antioksidan Untuk Kesihatan & Cegah Penyakit Kronik

  Antioksidan, antioksidan ni apa? Apa penting sangat antioksidan untuk kita ni? Wajib ke kita nak amalkan antioksidan ni?   Bahan antioksidan merupakan bahan kimia yang diperlukan oleh tubuh untuk meneutralkan …

suplemen terbaik di pasaran

Tips Pilih Vitamin Terbaik Agar Tidak Ada Kesan Buruk Kemudian Hari

Nak makan vitamin atau suplemen ni bukan boleh main sebarangan. Silap pilih vitamin, tanggunglah akibatnya pada masa akan datang. Sebabnya, banyak sangat suplemen di pasaran kita yang ada bahan tambahan sintetik …

cara pilih suplemen terbaik

Tips Bisnes Produk Kesihatan Buat Kita Confirm Yakin Nak Jual

Sekarang ni kan, memang berlambak-lambak produk kesihatan yang dijual kat pasaran kan? Sebabnya dah ramai orang sedar tentang betapa pentingnya nak jaga kesihatan. Produk kesihatan ni dijual daripada yang simple hinggalah …

cara rawat vertigo

8 Jenis Makanan Sihat Untuk Pesakit Vertigo

Vertigo ni sebenarnya merupakan salah satu masalah kesihatan yang sering berlaku sekarang ni, cuma kita tak berapa familiar dengan istilah namanya. Tapi jangan pandang ringan dengan vertigo ni, silap haribulan, memang …

Bayi Jantung Berlubang Punyai Harapan Hidup Normal

Sebenarnya semua baby lahir dengan jantung yang berlubang.  Selepas setahun baru lubang itu tutup. Cuma ada baby yang tak tutup sepenuhnya. Sama ada, ada perforation pada bekas lubang itu atau memang …

cara elak penyakit kronik

Penyakit Kronik Tak Sepatutnya Menyerang Orang Muda

Sekarang ni banyak kes penyakit degeneratif seperti strok, jantung, darah tinggi, diabetes, gout, jantung dan sebagainya mula menyerang orang-orang muda. Penyakit degeneratif ni, nak senang faham ialah penyakit yang sepatutnya berlaku …

vitamin lepas bersalin

Pengalaman Berpantang Tanpa Trauma Sembelit & Luka Cepat Sembuh

Biasalah kan, setiap orang tu, kalau buat apa-apa mesti bersebab. Macam saya, masa awal-awal nak try Shaklee, semuanya sebab nak menyusukan bayi. Ni semasa anak pertama lah. Alhamdulillah, rezeki anak bila …