• Putrajaya, Malaysia
  • September 29, 2022
My Reader Digest's Collectiosn

Entri Hari Ke-7; Cabaran 30 Hari Entry, adalah berkisar tentang Buku Kegemaran Penulis. Buku kegemaran yang menjadi pilihan saya ialah Reader Digest. Buku yang bersaiz mini ni, lebih kecil daripada buku tulis agak ringan dan mudah dibawa ke mana-mana sahaja.

Reader Digest Book/Magazine
Buku yang baik untuk meningkatkan kualiti Bahasa Inggeris

Kisah Reader Digest ni sebenarnya bermula sejak zaman belajar dulu. Kiranya untuk mempertingkatkan lagi kemahiran serta pengetahuan dalam Bahasa Inggeris lah katakan. šŸ™‚

Buku Reader Digest ni terasa agak santai untuk dibaca kerana menggunakan Bahasa Inggeris standard dan struktur serta gaya bahasa yang mudah difahami.

Selain daripada itu, walaupun buku ini bersaiz kecil, namun ianya sarat dengan pelbagai topik dan isu semasa. Di antara bahagian-bahagian utama di dalam buku ini ialah Advice, Health & WellBeing, Stories & Interviews, Food & Recipes serta Home & Garden.

Sewaktu saya bekerja sebagai IT Officer di salah sebuah Syarikat Oil & Gas, setiap ketua bahagian perlu memberi sedikit ucapan beserta sebarang isu sewaktu slot perhimpunan pagi mengikut giliran yang telah ditetapkan. Biasanya saya suka membawa isu Kesihatan dan Keselamatan yang sebahagiannya diambil dari buku ini. Sungguh membantu rasanya šŸ™‚

My Reader Digest's Collectiosn
Sebahagian kecil daripada koleksi buku Reader Digest saya

Pada saya, di samping dapat meningkatkan lagi Bahasa Inggeris, buku Reader Digest ini turut membuka mata kita tentang isu-isu semasa termasuklah isu-isu global. Walau kita belum menjejaki lagi sesuatu ke tempat tu, tapi banyak perkara kita boleh tahu tentangnya.

Kalau nak baca secara online pun boleh. Pergi sahaja ke laman web Reader Digest khas untuk Asia.

Jom jengah entri-entri lain yang terkandung di dalam Cabaran 30 Hari Entry ni-

Hari #1: Tentang Diri Saya

Hari #2: Di Sebalik Tabir Myliferia

Hari #3: Destinasi Percutian Keluarga

Hari #4: Ibu Dan Ayah Permata Hatiku

Hari #5: Video Kashful dan Asif Bermain Bola Sepak

Hari #6: Rumahku Syurgaku

Kalau anda ada join cabaran ni, maklumkan pada saya tau, boleh saya terjah plak…hehe

Terima kasih :)

Pengedar Sah Shaklee Putrajaya dan seluruh Malaysia,

New-Name-Card

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge