• Putrajaya, Malaysia
  • February 23, 2024

Beruntunglah orang yang hari ini lebih baik daripada semalam. Maknanya setiap hari ada peningkatan. Sedikit pun tak mengapa asalkan konsisten dan bersungguh-sungguh.

Rasullullah SAW berpesan yang bermaksud:-

“Sesungguhnya orang yang paling BERJAYA ialah orang yang hari ini lebih baik daripada semalam dan orang yang GAGAL adalah orang yang harini ini adalah lebih teruk daripada semalam, manakala orang yang TERPEDAYA adalah orang yang hari ini adalah sama dengan  hari semalam: (Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)

Kalau nak dapatkan tips agar kita sentiasa TIP-TOP dari segi emosi, spiritual dan mental, jangan lepaskan peluang untuk tonton video ni:-

 

 

Walaupun dah ada sabda Rasulullah SAW kat atas tu, saya nak share gak satu lagi maksud hadis yang sama tapi lain sikit bunyi dan susunannya. Cuma agak glamer gaks 🙂

 

Sabda Nabi Muhammad SAW yang bermaksud:-

“Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik daripada semalam,

dia adalah orang yang beruntung.

Barangsiapa yang amalannya hari ini sama dengan semalam,

dia adalah orang yang rugi.

Dan barangsiapa yang amalannya hari ini lebih buruk daripada semalam,

dia tergolong daripada yang dilaknat Allah SWT.”

Bukan mudah nak kekal positif kalau kita tak tahu cara atau tersilap langkah kan? Ikut jer 3 tips ringkas yang dikongsikan di dalam video ni, inshaa Allah, kita akan dapati hidup kita akan ada perubahan.

Sebabnya ramai jer orang yang berkobar-kobar nak lakukan sesuatu di peringkat awal, nak capai misi dan visi bagai, tapi tersekat atau tergendala di tengah jalan.

Amalkan tips Hidup sentiasa positif, stress pun akan hilang jauh-jauh dan apa-apa hal, Just Do It.

Jangan lupa untuk amalkan Tips Muhasabah Tingkat Potensi Diri juga 🙂

 

Boleh tengok kat sini banyak lagi video testimoni kesihatan dan muhasabah diri yang super best!!!.

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

20 thoughts on “Bagaimana Nak Buat Hari Ini Lebih Baik Daripada Semalam?

  1. Salam Hormat.

    Memang satu cabaran yang BESAR untuk menjadikan Hari Ini lebih BAIK dari semalam.

    Namun jangan sesekali terlalu kenal erti PUTUS ASA 🙂
    hafidz recently posted…Hot WheelsMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge