• Putrajaya, Malaysia
  • July 15, 2024

Perut buncit pada wanita biasanya sering berlaku selepas proses kelahiran bayi. Walaupun badan dah maintain anggun slim, tapi bab spare tyre kat bahagian perut tu memang degil betul nak hilang.

Orang lelaki pulak biasanya mula menghadapi masalah perut buncit selepas berkahwin. Rata-rata yang slim bergaya masa bujang, mesti naik skit part perut tu, ye tak?

Ada pendapat yang mengatakan lelaki berperut buncit ni nampak seksi, gaya kemewahan lah dan sebagainya. Tapi hakikat sebenarnya perut buncit adalah punca pelbagai penyakit. Menjadi tempat penyakit-penyakit berbahaya seperti penyakit jantung, stroke, diabetes type 2 bersarang. Malah boleh mengakibatkan kematian.

Saya ada satu cara best nak buang lemak kat perut. Tapi, cara ni dikhaskan untuk hilangkan lemak kat perut jer tau, jangan expect nak kurus berkilo-kilo plak. Kalau nak turun sampai 20 KG, boleh combine kan cara yang dikongsikan dalam video ni.

 

 

Cara Mudah Hilangkan Lemak Perut

Pertamanya credit pada Mak Jemah sebab berkongsi tips best ni. Perkara yang bagus apa salahnya kita sebar-sebarkan, ye tak?

Caranya memang sangat mudah dan murah. Hanya menggunakan Alfafa dan Lecithin. Alfafa dan Lecithin ni adalah 2 perkara paling asas dan bajet untuk menghilangkan lemak.

 

Teknik Dan Kaedah Mengempiskan Perut Buncit

Mula-mula didihkan 10 biji Alfafa. Bila dah suam-suam kuku, bolehlah diminum. Minum tu lebih kurang sejam sebelum makan. Kalau nak buat untuk minum beberapa kali, boleh bajet sendiri banyak mana nak buat.

Selepas tu, telan 6 biji Lecithin tanpa dididihkan. Makan terus jer kira-kira sejam sebelum waktu makan tengahari.

 

Khasiat Melakukan Kaedah Nyah Lemak Perut Dengan Lecithin dan Alfafa

Lecithin ni adalah pengemulasi lemak. Jadi, Lecithin akan bertindak membakar lemak yang berkumpul kat perut kita. Jadi melarutlah lemak kita tu nanti.

Alfafa plak memang femes sebagai ejen detoks tubuh. Alfafa ni akan bertindak menyahtoksik daripada tubuh. Alfafa yang tinggi kandungan fiber ni akan serap lemak yang telah dilarutkan oleh Lecithin tadi. Lepas tu angkut bawak keluar lemak-lemak yang tak dikehendaki tu keluar.

Sebab tu, kalau nak kurus, kene gak ambil Alfafa. Kalau tak, lemak yang dah dipecahkan oleh Lecithin akan duk berkampung lagi kat dalam tubuh kita. Sia-sia jer kerja pecah lemak.

Oh ye, fiber pun bantu kita melawas tau. Boleh membuang dengan aman-damai.

Kalau nak kesan berganda, memang boleh combine kan dengan 7 Senaman Hilangkan Perut Buncit Dengan Cepat dan juga mengamalkan 5 Jenis Sarapan Pagi Terbaik Untuk Kurus Cepat.

Lagi best, Alfafa pun bantu nyahkan bau badan. So, badan kita taklah hangit dan tengit jer mamanjang…hehe

Selamat mencuba ye 🙂

 

Boleh tengok kat sini banyak lagi video testimoni kesihatan dan muhasabah diri yang super best!!!. Semuanya ringkas, padat dan menarik 🙂

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

10 thoughts on “Cara Hilangkan Perut Buncit Tanpa Senaman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge