• Putrajaya, Malaysia
  • December 2, 2023
kaedah melakukan solat istikarah

Bagaimana Nak Jayakan Kaedah “Just Do IT” Dengan Betul

Istilah “Just Do IT” selalunya sering diperkatakan oleh orang yang telah berjaya di dalam satu-satu bidang. Kalau kalau kita pergi ke kelas atau bengkel motivasi serta peningkatan diri, mesti speaker pun …

Happy 7th Anniversary

Rahsia Di Sebalik Angka 7 Tahun 2015

Apakah best dan istimewanya nombor 7 ni? Rasanya banyak perkara yang agak sinonim dengan angka 7. 7 Wonders In The Word tu pun best. NTV7? Opppss! Saya jarang tengok TV…hehe. Nak …

Cara hilangkan perut buncit

Cara Hilangkan Perut Buncit Tanpa Senaman

Perut buncit pada wanita biasanya sering berlaku selepas proses kelahiran bayi. Walaupun badan dah maintain anggun slim, tapi bab spare tyre kat bahagian perut tu memang degil betul nak hilang. Orang …

Cara Mudah Uruskan Anak Sambil Bekerja Online

Tips Urus Anak Sambil Berniaga Online

Berniaga secara online memang menjadi salah satu cabang bisnes yang agak popular pada masa kini. Dengan kepesatan teknologi, ramai wanita yang telah menceburi bidang online ni tak kiralah mereka yang sedang …

Cara rawat sembelit kronik kanak-kanak

Cara Atasi Anak Sembelit Teruk Hingga Trauma Nak Minta Makan

Sembelit di kalangan anak-anak kecil ni selalunya bermula pada usia 6-8 bulan atau setahun ke atas. Masalah sembelit pada kanak-kanak biasanya berlaku apabila mereka mula mengambil makanan pejal. Malah, tak kurang …

Pantang Tradisional vs Pantang Moden

Pantang Secara Tradisional vs Pantang Secara Moden; Mana Satu Yang Paling Berkesan?

Berpantang adalah satu tempoh pemulihan emosi dan tubuh badan seorang ibu yang telah melalui proses kelahiran. Macam-macam cara dan proses yang terlibat sewaktu tempoh berpantang ni. Walaupun sebelum ni, para ibu …

Tips menjadi insan terbaik

Tips Menjadi Manusia Yang Produktif & Tak Kesal Dengan Apa Yang Ada

Ramai orang yang bercita-cita tinggi mencapai langit, besar mengalahkan gunung, hebat dan sungguh mengkagumkan. Tapi selalunya impian hanya tinggal impian. Semangat yang berkobar-kobar pada awalnya tiba-tiba terpadam di tengah jalan apabila …

Kenapa perlu bersedekah berinfaq dan berzakat?

Bagaimana Sedekah, Infaq & Zakat Boleh Menyucikan Jiwa, Menggandakan Harta?

Walaupun perkataan bersedekah, berinfaq dan berzakat, bunyinya agak berbeza, namun ianya membawa maksud yang hampir sama, iaitu memberikan sesuatu milik kita kepada orang lain. Mengapa kita digalakkan banyak bersedekah, selalu berinfaq …

cara jadi orang hebat

Cara Nak Jadi Orang Yang Sangat BERBAKAT

Apabila melihat seseorang tu sangat hebat, mesti kita akan berasa sangat kagum. Mesti terlintas kat dalam hati “hebatlah dia ni, sangat berbakat, semua yang dia lakukan nampak sangat natural!”.   Namun, …

suami isteri bahagia dan terbaik

Apa 1 Kehebatan Isteri Yang Suami Terpaksa Surrender???

Sebelum berkahwin semua nampak sempurna, terbaik dan cantik molek jer. Tak kiralah dari pihak lelaki atau wanita, tapi lepas jer mendirikan rumahtangga, hidup bersama tak sampai setengah tahun, macam-macam isu yang …