• Putrajaya, Malaysia
  • February 23, 2024

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar kalian harini?

Seronok kan kalau ibu yang baru lepas bersalin dapat menurunkan berat badan secara sihat dan jadi semakin menawan?

Biasanya ibu yang mengamalkan pantang memang boleh kurus lepas 40 – 100 hari dari tarikh melahirkan bayi. Namun ramai ibu mengalami peningkatan berat badan mendadak dan sukar turun selepas itu. Almaklumlah, melepaskan geram sebab lama dah menahan nafsu makan kan? kan? hehehe

Bagi membantu para ibu yang sangat passion di dalam breastfeeding, tapi ingin kekal menawan dan kurus, Shaklee telah menampilkan Set Kurus Menyusu ekslusif untuk para ibu sekalian.

Set Kurus Menyusu Shaklee yang melengkapi langkah 3B (Bakar-Buang-Bina) terdiri daripada:-

Set Kurus Menyusu
Set Kurus Menyusu

Omega/Lecithin (BAKAR)

Omega berfungsi membakar lemak-lemak lama yang telah terpendam sejak dulu. Selain daripada meningkatkan daya IQ bayi, ianya turut memberikan imun sistem yang mantap buat bayi anda. Maklumat lain tentang pelbagai kebaikan Omega boleh diperoleh pada entri Kebaikan Omega Guard.

Lecithin pula bertindak sebagai pengemulasi yang memecah lemak kepada molekul yang lebih kecil, sekaligus menghalang lemak tersebut melekat pada dinding salur darah.

Alfafa (Buang)

Kandungan mineral yang tinggi di dalam Alfafa membolehkan ia menyingkir lemak, kolestrol, toksin dan bahan yang tidak diperlukan oleh badan.

ESP (Bina)

Produk yang mengandungi 9 asid amino dan berasal daripada soya non-GMO akan membantu para ibu membina kembali sel dan otot badan yang sihat. Ini kerana ruangan lemak yang telah dibakar akan menjadi kosong. Jika tidak dibina kembali, bahagian tersebut akan mengeleber.

Faktor indeks glisemik yang rendah juga membantu anda merasa kenyang sentiasa dan kekal bertenaga. Bonus lagi, kulit gebu dan anjal gitu.

Apabila anda telah mendapat berat ideal, anda tidak perlu risau terpaksa bergantung pada Produk Shaklee. Dicadangkan anda mengamalkan lecithin kerana elok diambil sejurus selepas anda makan makanan yang agak berlemak atau berkolestrol tinggi.

Boleh merujuk entri Magic ESP untuk Ibu Menyusu bagi mendapatkan maklumat yang lebih terperinci.

Sekiranya anda ingin meneruskan pengambilan Set Kurus Menyusu ini, itulah yang terbaik kerana kebaikan-kebaikan lain sangat banyak untuk kesihatan diri sendiri dan si manja.

Jom kurus, jom sihat, jom kasi baby kenyang dan bijak. Hubungi saya segera untuk Set Kurus Menyusu Anda.

*******************************************************************************************

NOTA: Setiap keuntungan daripada pembelian produk Shaklee bermula Disember 2013 – Febuari 2014 akan disalurkan ke dalam Tabung Dana Mangsa Banjir.

Terima kasih 🙂

Pengedar Sah Shaklee Putrajaya dan seluruh Malaysia,

New-Name-Card

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge