• Putrajaya, Malaysia
  • June 18, 2024
cara rawat sakit sendi

Kisah Ayah Puan Syida Pulih Daripada Sakit Sendi

Orang-orang tua termasuklah mak ayah kita adalah golongan yang tak dapat lari daripada mendapat sakit sendi. Faktor usia merupakan salah satu penyebab berlakunya sakit sendi. Kesian sangat kat mak ayah kita …

landmark study

Apa Yang Nak Dibuktikan Dengan Landmark Study

Kajian Landmark atau iuh dikenali sebagai Landmark Study merupakan salah satu elemen penting untuk memastikan suplemen yang kita ambil tu benar-benar berkesan dan selamat.   Kenapa Landmark Study Sangat Penting? Untuk …

penawar kencing manis

Pengalaman Ayah Kawan Kencing Manis Terselamat Dari Dipotong Kaki

Sebut tentang kencing manis ni, teringat saya pada arwah bapa saudara saya. Beliau terpaksa dipotong kaki akibat bacaan gula dalam darah yang tinggi menyebabkan kaki beliau terpaksa dipotong. Orang yang ada …

penawar batuk berkahak

Penawar Batuk Berkahak Anak Kecil Saya

Sejak saya discover yang batuk berkahak anak kedua saya, Alhamdulillah beransur sembuh dengan berikhtiar menggunakan Omega Guard, saya memang akan pastikan agar ianya menjadi antara suplemen yang wajib ada kat rumah. …

tips mengandung secara sihat

Pengalaman Masalah GDM Sewaktu Hamil

Orang yang baru hamil, sedang hamil atau telah melalui pengamalan hamil mesti biasa dengan istilah GDM kan? Suka sangat saya nak share pengalaman sendiri yang pernah mengidap GDM.     Bukan …

tips pengurusan kewangan

Cara Uruskan Duit Bonus Atau Duit Simpanan

Salah satu daripada 3C yang Shaklee tawarkan untuk sesiapa yang nak buat bisnes ialah Cash. Cash ni adalah bonus dan juga untung runcit daripada hasil jualan produk Shaklee. Memandangkan untuk bayaran …

resipi smoothie mangga

Resipi Smoothie Mangga Sedap & Sihat

Mulakan hari dengan penuh tenaga, kelazatan dan penuh sihat. Baru sepanjang hari ceria sokmo. Jom try resipi smoothie mangga yang sihat, guna sukatan yang mudah dan semestinya lazat berkhasiat.   Bahan-bahan …

masakan tradisi warisan turun-temurun

Resipi Mee @ Bihun Rebus Versi Terengganu Menu Segera Untuk Tetamu

Mee @ Bihun @ Kuey Teaw Rebus versi negeri Terengganu ni rupa dia macam sup. Kuah air ala-ala transparent gitu. Sangat berbezalah dengan mee rebus Johor (saya pun suka juga mee …

kesan vivix pada setiap orang berbeza

Kenapa Kesan Vivix Berbeza Untuk Setiap Orang?

Pernah tak dengar, ada orang yang mengidap kencing manis, baru makan Vivix tak habis lagi satu botol, dah nampak kesan penurunan bacaan gula yang agak ketara, tapi ada pula sesetengah pengidap …

kebaikan omege guard

Tips Kesihatan Otak Orang Sangat Sibuk Agar Tidak Stress Sentiasa

Salah satu suplemen untuk orang yang selalu sibuk adalah minyak ikan. Minyak ikan yang terbaik sudah pastilah minyak ikan yang mengandungi Omega-3. Omega-3 boleh diperolehi secara semulajadi di dalam Omega Guard. …