• Putrajaya, Malaysia
  • February 8, 2023
Dreams come true

Impian Yang Sedang Diusahakan | Hari #9; Cabaran 30 Hari Entry

Assalamualaikum wrm wbt dan salam sejahtera šŸ™‚ Untuk entri kali ini adalah bagi menyahut Cabaran 30 Hari Entry yang mana berkisar tentang Impian Yang Sedang Anda Usahakan. Sebenarnya sedikit ketinggalan bas, …

Geng Malaysia-Brunei

Brunei Negara Impianku | Hari #8; Cabaran 30 Hari Entry

Entri untuk hari ke-8 bagi Cabaran 30 Hari Entry pada kali ini ialah tentang Lokasi Pelancongan Impian Anda. Entah kenapa, setiap kali mendengar nama Brunei, hati saya terasa nak sangat pergi …

My Reader Digest's Collectiosn

Apa Bestnya Buku Reader Digest? | Hari #7; Cabaran 30 Hari Entry

Entri Hari Ke-7; Cabaran 30 Hari Entry, adalah berkisar tentang Buku Kegemaran Penulis. Buku kegemaran yang menjadi pilihan saya ialah Reader Digest. Buku yang bersaiz mini ni, lebih kecil daripada buku …

rumah impian

Rumahku Syurgaku | Hari #6; Cabaran 30 Hari Entry

Syoknya nak berangan pasal rumah impian, perkara percuma kan…hehehe Rumah yang menjadi impian saya ni ada unsur-unsur gabungan tradisi dan moden. Saya taklah mengimpikan rumah mewah sebesar istana gitu, tak dapat …

Kashful dan Asif

Video Kashful dan Asif Bermain Bola | Hari #5; Cabaran 30 Hari Entry

Wah, mencabar juga Cabaran 30 Hari Entry ni. Ada masanya, apa yang dirancang tidak menjadi kenyataan. Tapi tak mengapa, takkan kumengalah. In shaa Allah akan sahut cabaran ini sehingga entri terakhir. …

Ibu Ayah adalah rahmat kepada anak-anak

Hari #4; Cabaran 30 Hari Entry; Ibu dan Ayah, Dikau Ratu Hatiku

Rasanya kalau nak bercerita pasal mak ayah, 7 hari 7 malam tak habis lagi pun. Silap haribulan, mau lahir novel bersiri plak…hehehe Ok, saya bercerita pasal arwah ayah (kan dah datang …

Hari #3; Cabaran 30 Hari Entry; Percutian Keluarga

Pejam celik, pejam celik, sudah 3 hari rupanya berlangsung Cabaran 30 Hari Entry ni. Macam-macam perasaan berbaur, cemas takut tak dapat buatlah, excited nak siapkan entrilah, mencicit-cicit nak handle anak-anak, rumah …

myliferia the best shaklee distributor and life website

Hari #2; Cabaran 30 Hari Entry; Di Sebalik Tabir Myliferia

Setiap sesuatu tu pasti ada nama yang mempunyai makna yang tersendiri kan?   Kenapa Myliferia? Blog Myliferia lahir pada mulanya kerana saya terlibat denganĀ Shaklee. Ianya sebagaiĀ platformĀ untuk sayaĀ berkongsi kebaikan produkĀ ini sekaligusĀ membantuĀ seramai mungkin …

Cabaran 30 hari kemaskini blog

Hari #1: Cabaran 30 Hari Entry

Sebagai usaha memaksarelakan diri mengemaskini blog supaya tidak bersawang, saya akan menyahut cabaran daripada diaryofmuhammad.com untuk Cabaran 30 Hari Entry. Macam-macam perasaan berbaur, excited, cuak, tercabar, rasa masa yang menghambat dan …