• Putrajaya, Malaysia
  • February 8, 2023
scared face

Perkara Yang Membuatkan Saya Takut #19; Cabaran 30 Hari Entry

Sebut pasal takut ni, kalau zaman kanak-kanak Ribena dulu, mestilah takut hantu, takut tempat gelap, takut kene tinggal, takut duduk sorang-sorang dan macam-macam lagi. Mesti ramai pun macam ni kan kan? …

fikir positif

Perkara Yang Saya Sukakan Tentang Personaliti Saya | Hari #18; Cabaran 30 Hari Entry

Kali ini part motivasi untuk diri sendiri. Walaupun rasa macam perasan bagus jer, tapi sebenarnya kita patut ada rasa yakin diri serta sentiasa positif tentang diri-sendiri.   Saya perlu  scan diri …

Perkara Terbaik Pada Minggu Ini | Hari #17; Cabaran 30 Hari Entry

Perkara terbaik yang berlaku kepada saya pada minggu ini ialah dapat memandu kereta. Hahaha…iyer-iyer jer kan? Mestilah, sudah lama saya tak memandu, tup-tup suami saya suruh drive kereta. Walaupun hanya drive …

Sesuatu Yang Saya Rindui | Hari #16; Cabaran 30 Hari Entry

Sebut perkataan rindu, sudah pastilah saya terus terbayanglan arwah ayah saya. Insan istimewa yang sangat penyayang dan mengambil berat tetapi tegas ini telah kembali ke pangkuan Ilahi pada 3hb Jan 2011, …

we love malaysia

Cadangan Untuk Menjadikan Malaysia A Better Place To Live | Hari #15; Cabaran 30 Hari Entry

Malaysia tanah airku yang tercinta. Walaupun saya diberikan rezeki peluang untuk menetap di luar negara selama lebih kurang 3 1/2 tahun, namun Malaysia tetap menjadi negara pilihan hatiku. Namun, di sebalik …

Restoran Kegemaran Saya-My Favourite Restaurant

Restoran Kegemaran Saya | Hari #14; Cabaran 30 Hari Entry

Restoran kegemaran saya ialah Restoran Haji Hassan Ayam Kampung. Restoran masakan Kelantan ni terletak di Stesyen 7, Bandar Baru Bangi. Kredit untuk preciouspea untuk gambar-gambar makanan yang saya pinjam. 😛 Restoran …

jutawan-billionaire

Perancangan Bulanan Jika Income 1 Juta Sebulan | Hari #13; Cabaran 30 Hari Entry

Menjadi jutawan saya kira adalah impian setiap orang kan? Yang membezakannya hanya bagaimana cara kita menguruskan wang tersebut, betul tak? Banyaknya perkara yang boleh dan hendak dibuat dengan duit 1 juta …

toyota estima

Kereta Idamanku | Hari #12; Cabaran 30 Hari Entry

Wah wah wahhh, cabaran kali ini adalah berhubung tentang kereta idaman saya. Hmmmm…bila sebut bab-bab idaman ni, tak larilah dengan angan-angan kan? Moga-moga angan-angan bakal menjadi kenyataan, inshaa Allah. 🙂 Kereta …

la tahzan

Quote Yang Sangat Bermakna Buat Saya | Hari #11; Cabaran 30 Hari Entry

Quote yang sangat bermakna dalam hidup sebenarnya amat penting untuk menjadi sumber inspirasi pada kita. “Kebergantungan Hanya Pada Allah”. Saya suka sangat quote ni. Kenapa Quote “Kebergantungan Hanya Pada Allah”? Quote …

family cycling

Outdoor Activity Kegemaran Saya | Hari #10; Cabaran 30 Hari Entry

Sebut berkenaan Outdoor Activity kegemaran saya ni, terkenang pula zaman bujang dahulu…hehehe. Saya sebenarnya suka sangat berbasikal. Kalau petang-petang tu, mesti nak meronda-ronda keliling kampung. Kadang-kadang siap masuk kampung orang lagi. …