• Putrajaya, Malaysia
  • July 15, 2024
tips bisnes berjaya

Tips Gandakan Sales Bisnes Agar Kebabom

Kita tanam pokok sayur, contohnya cili. Lepas tu nak cili tu subur dan tumbuh segar serta menghasilkan cili yang banyak. Apa perlu kita buat? Sudah tentulah kita akan pastikan tindakan seawal …

Struggle (Cabaran) KIM Dalam Dunia Perniagaan

9/10 punca rezeki datangnya daripada perniagaan. Biasa dengar kan ayat ni? Betul, dengan berniaga ni, InshaaAllah peluang menjana pendapatan tu terbentang luas. Cuma perlu juga kita faham yang apabila peluang tu …

Kenapa Sales Adalah Nyawa Orang Bisnes?

Dalam dunia bisnes, sale ni merupakan nadi utamanya. Kalau takde sale, macam mana nak buat untung, kan? Biasanya kalau yang jenis kata tak perlu buat sale atau, sediakan jer sejumlah duit, …

cara jana pendapatan sampingan melalui blog

7 Sebab Buat Bisnes Melalui Blog Guna WordPress

Bisnes online melalui blog, contohnya wordpress memang menjadi pilihan pada masa sekarang. Malah dah ramai usahawan online yang sangat berjaya. Muda-muda lagi dah jadi jutawan.         Kenapa Platform …

tips perniagaan yang menguntungkan

Tips Bisnes Lebih Mudah Bila Ada Mesin Duit

Best kan, time kita tak buat apa-apa, tiba-tiba duit masuk. Malah, ada kalanya, tak sedar pun duit orang bank in. Tahu-tahu, bila dah hujung bulan, eh, awatnyer terlebih macam jer duit …

tips perniagaan

Berniaga; Kenapa Perlu Nak Untung?

Dalam bisnes, ukuran kejayaan seseorang tu bukan berdasarkan keuntungan berlipat kali ganda semata-mata.     Memanglah bila kita berbisnes, nak duit beranak-pinak kan, tapi bila kita pergi lebih dalam lagi, ada …

cara pilih suplemen terbaik

Tips Bisnes Produk Kesihatan Buat Kita Confirm Yakin Nak Jual

Sekarang ni kan, memang berlambak-lambak produk kesihatan yang dijual kat pasaran kan? Sebabnya dah ramai orang sedar tentang betapa pentingnya nak jaga kesihatan. Produk kesihatan ni dijual daripada yang simple hinggalah …

Tips Dapatkan Untung Dalam Perniagaan

​Kita ni kalau berniaga, buat bisnes mestilah nak untung, ye tak? Yelah kan, takkan bila kawan-kawan atau saudara mara rapat kita buat bisnes, asyik-asyik kita mintak diskaun atau free memanjang. Kawan …

Tips Berhenti Kerja Menjadi WAHM

Kalau ada terlintas nak berhenti kerja sebab nak jadi WAHM, baik fikir 9-10 kali, malah berkali-kali. Bukan tak beri jadi WAHM, tapi kalau masih terikat dengan komitmen hutang macam pinjaman belajar …

Cara Jana Pendapatan Dengan Mudah & Kos Rendah

Ekonomi zaman sekarang ni, kalau kita nak hidup lebih selesa, memang perlu jana pendapatan sampingan. Tapi dalam pada nak cari duit lebih tu, kalau kita sebagai pekerja tak kiralah di jabatan …