• Putrajaya, Malaysia
  • April 13, 2024
cantik secara semulajadi

Tips Awet Muda Dengan Lotus Japonicus

Apa lah benda Lotus Japonicus ni? Pelik bebenor namanya kan? Kalau lotus sahaja tu kita tahulah bunga teratai yang selalu boleh kita jumpa kat dalam paya, kan? Ia sebenarnya sejenis tumbuhan …

Bagaimana Nak Kulit Cantik & Awet Muda Walaupun Usia Dah Senja

Sejak umur dah masuk 20-an, eh 30-an, memang perkara paling mak-mak dan akak-akak paling concern adalah penampilan. Nak nampak cantik, kemas dan bergaya . Ye tak? Kalau awet muda, memang satu …

tips kulit cantik berseri

7 Tips Hilangkan Jerawat Dengan Cepat, Efektif & Semulajadi

Jerawat ni bila datang bertandang, memang rasa rimas. Gatal jer tangan rasa nak picit-picit. Sudahnya, tinggal parut bekas luka picit tu. Lagi teruk wajah kita kalau ia akan meninggalkan kesan-kesan hitam …

tips kulit cantik menawan

5 Jenis Kulit Penentu Produk Pencuci Muka Yang Bersesuaian

Nak cari produk pencuci muka ni bukan boleh main taram jer tau. Karang muka yang dah elok, tup-tup keluar jerawat macam gunung berapi yang berangkai-rangkai. Sebab tu, sangat penting kita tahu …

tips kulit cantik menawan

5 Sebab Kenapa Pencuci Muka Nutriwhite Menjadi Kegilaan Ramai

Pencuci muka Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser. ni memang dibangunkan khas untuk kulit orang Asia tau. Jadi memang kajian khas telah dilaksanakan bagi melahirkan pencuci muka yang bersesuaian untuk penduduk Malaysia …

tips kulit cantik menawan

7 Tips Memilih Pencuci Muka Yang Sesuai & Bagus

Kulit wajah merupakan antara bahagian yang sering terdedah kepada pencemaran dan sinaran ultra-violet (uv). Jika tidak dijaga dengan sempurna, ia akan menyebabkan masalah jerawat, jeragat, white head dan black head yang …

Cara rawat masalah kulit ikut jenis kulit

Tips Ujikaji Cermin Bagi Mengenali Kategori Kulit Wajah & Cara Rawatannya

Wajah kita nikan ada sekurang-kurangnya 5 kategori kulit wajah sama ada normal, berminyak, kering, sensitif dan kombinasi. Untuk memastikan kita dapat menjaga dan merawat kulit kita dengan betul, adalah sangat penting …

Cara rawat masalah kulit ikut jenis kulit

Cara Mengetahui 5 Jenis Kulit Wajah Agar Senang Memilih Rawatan Muka

Kulit wajah kita ni ada pelbagai jenis. Ada orang yang mempunyai masalah jerawat akibat kulit kering, ada juga jerawat keluar akibat kulit sensitif. Kalau nak rawat jerawat pada wajah kita tu, …

tips hilangkan parut chicken pox dengan cepat

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Yang Buruk Dengan Cepat

Chicken Pox ni adalah penyakit kulit yang berjangkit. Kalau tak pernah kene masa kecil-kecil dulu, bersedialah nak kene jangkit andai kata ada di antara ahli keluarga yang menghidapinya. Tapi ada jer …

cara rawat kulit wajah bermasalah

Cara Hilangkan Jerawat Berparut Yang Dah 7 Tahun Bertapa Pada Wajah

Sekarang ni pelbagai cara dan produk untuk mengatasi masalah jerawat dipaparkan di dalam media cetak atau media elektronik. Sebabnya, masalah jerawat ni dialami oleh hampir setiap orang, tak kira remaja atau …