• Putrajaya, Malaysia
  • June 18, 2024
vitamin b complex

Kepentingan Vitamin B Untuk Kesihatan

Siapa kat sini yang memang amalkan Vitamin B? Vitamin B ni sangat penting untuk kesihatan kita tau. Tapi kita mesti mendapatkan Vitamin B ni daripada sumber luar. Kenapa ye? Tubuh manusia …

Fungsi dan Peranan Vitamin B Complex

Wordless Wednesday; Kenapa Anda Perlukan Vitamin B Complex?

  Anda ingin dapatkan B Complex?   B Complex Shaklee mengandungi 120 biji dan berharga RM 53.75. Anda boleh Order Sendiri B Complex tersebut secara online.   Boleh juga hubungi saya …

Gastrik

Tips Kenali Gastrik dan Cara Menanganinya

Assalamualaikum dan salam sejahtera  🙂   Apakah Gastrik   Gastrik berlaku apabila mukosa atau lapisan perut mendapat keradangan, gatal-gatal atau terhakis. Banyak faktor yang mempengaruhi keadaan lapisan perut ini. Ia boleh …

simptom migrain

Punca Dan Cara Tangani Migrain

Kategori Migrain   Migrain dan sakit kepala adalah perkara yang sering dialami oleh orang dewasa. Secara umumnya sakit kepala terbahagi kepada 3 kategori utama iaitu:   #1: Sakit Kepala Akibat Tekanan …

set hamil,pregnant

Vitamin Penting Semasa Hamil

“Tahniah, puan disahkan hamil 3 minggu”. Ingat tak perasaan anda sewaktu pertama kali dengar ucapan tersebut daripada doktor? Mesti teruja kan? Tambah-tambah lagi kalau tu kehamilan pertama atau perkara yang telah …

thyroid

Apakah Penyakit Tiroid

Kita selalu mendengar tentang tiroid (thyroid), namun adakah kita tahu bagaimana tiroid ini terjadi?    Apakah Tiroid?   Kelenjar tiroid merupakan kelenjar yang terletak di bahagian bawah leher, iaitu di antara …

hyperthyroidisme-hipertiroidisme

Hyperthyroidsm vs Hipothyroidsm dan Cara Rawatan

Entri kali ini adalah kesinambungan daripada entri Apakah Penyakit Tiroid. Entri istimewa ini adalah hasil daripada perbincangan dan carian maklumat kumpulan kami. Tu yang rasa teruja lain macam nak share cepat-cepat …

28 days period cycle

Period Tidak Teratur; Punca dan Solusi

Kitaran normal period (haid) seseorang wanita biasanya 28 hari, namun demikian, masih terdapat juga perbezaan kitaran period di kalangan setiap wanita. Proses Berlakunya Period Pada hari pertama darah period keluar, ovari …

resdung-sinusitis

Resdung (Sinusitis) dan Penawarnya

Apa Itu Resdung (Sinusitis)? Resdung (Sinusitis) merupakan keradangan atau bengkak yang berlaku pada tisu selaput sinus. Kebiasannya rongga sinus dipenuhi oleh udara, namun apabila rongga sinus terhalang dan dipenuhi oleh rembesan …

Kebaikan Vitamin B Complex

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik. Apakah manfaat dari vitamin di dalam B Complex Shaklee ? Vitamin B1 Sumber …