• Putrajaya, Malaysia
  • September 29, 2022
khasiat protein soya ESP

Sebab KIM Suka Sangat ESP

ESP dan Asid Amino sangat berkait rapat. Meh belajar Sains sikit petang ni, tentang Asid Amino.? Asid amino adalah kimia protein blok binaan dan boleh dipanggil blok binaan untuk kehidupan. Tubuh …

petua kecemerlangan

Tips Jadi Orang Berjaya Yang Sentiasa Cemerlang

Tak sangka ye si Jai tu, dari minat menjahit dah jadi tukang jahit tersohor sekarang. Si Anie yang suka buat makan-makan dulu tu, sekarang dah buka catering. Maju dah nampak bisnes …

vitamin semasa mengandung

Vitamin Lengkap Ibu Mengandung

Alhamdulillah, dah 25 weeks. Syukurlah, sebagaimana 3 kandungan sebelum ni, KIM hampir takde alahan. Kalau ada masanya rasa letih, badan berangin atau kepala pening sikit-sikit tu adalah. Ni KIM nak share …

tips kurus semulajadi

Santan Bantu Turunkan Berat Badan; Fakta Atau Auta?

Orang yang nak kurus mesti pantang makan santan, ye tak? Sebab santan dikatakan mempunyai lemak dan kolestrol yang tinggi. Santan juga digambarkan sesuatu yang sangat berbahaya kepada kesihatan sejagat. Betul tak, …

bahaya suplemen

Kenapa Ramai Doktor Anti Suplemen?

Kan, selalunya kalau kita tanya doktor, boleh tak nak ambil vitamin tambahan apa-apa kan, mesti ramai yang tak bagi. Kena marah tu adalah lagi. Betul  tak? Walaupun bukan kesemua doktor  macam …

Anemia Semasa Mengandung; Pengenalan Ringkas

Ibu hamil selalunya mengalami anemia ringan. Itu adalah normal. Namun, sekiranya dibiarkan, ia boleh membawa kepada keadaan yang lebih serius. Jom tonton video ringkas tentang anemia ni. Rakan Hamil Ibu, Naimah …

tips urus masa seorang usahawan

Tips Uruskan Masa Agar Tugas Harian Lebih Teratur

Nak jadi usahawan, semua orang boleh jadi, tapi nak jadi usahawan yang cemerlang tu tidak kurang hebatlah juga cabarannya. Dari seseorang yang belum pernah buat bisnes, kemudian terjun ke dunia bisnes, …

target 2018

Perancangan Bisnes KIM Tahun 2018

Tahun ni KIM bercadang nak banyakkan tutorial berkaitan blog. Since abam Mark ni kejap-kejap asyik nak ubah algorithm kat Facebook ni, kacau-bilau bila orang gunakan Facebook untuk bisnes, ye tak? Blog …

kebaikan bisnes

Kerana Bisnes, Banyak Perkara Boleh Dicapai

Seronok kan, asbab berbisnes kita dapat bahagiakan insan tersayang khasnya ibu bapa, anak-anak, pasangan dan keluarga tercinta.   Asbab berbisnes, boleh bagi kehidupan yang lebih baik pada anak-anak. Asbab berbisnes, boleh …

cara daftar ahli shaklee

Bagaimana Bisnes Boleh Mengubah Kehidupan Seseorang

Shaklee is not about natural suplemen only but it is about life style. Ambik ha, pagi-pagi lagi KIM dah speaking omputeh, hijau mata biruku??? Sebenarnya bukan apa, KIM rasa saja kongsikan …