• Putrajaya, Malaysia
  • April 1, 2023

Tips Mudah Goreng Keli Tanpa Meletup

Haaaa…ni dia bukti ikan keli tak meletup bila digoreng. Berani akak hang ni nak hendap dekat-dekat…hehehe Tapi sila berhati-hati jugak sebab ada lah kadang-kadang sesekali tu dia meletup. Maybe kena kat …

tips kekal positif

Cara Terbaik Recharge Diri Agar Hidup Terus Energetik

Dah 5 hari jadi mama rempit, weekend jadi mem besar pulak? 5 harini memang kalut mengejar masa. Hari nilah nak uruskan anak-anak sekolah, harini lah nak settlekan urusan rumah tangga dan …

Kenapa Sales Adalah Nyawa Orang Bisnes?

Dalam dunia bisnes, sale ni merupakan nadi utamanya. Kalau takde sale, macam mana nak buat untung, kan? Biasanya kalau yang jenis kata tak perlu buat sale atau, sediakan jer sejumlah duit, …

Vision Board Ni Penting Sangat Ke Untuk Berjaya?

Kawan-kawan pernah dengar tak tentang Vision Board? Vision Board ni biasanya dihasilkan untuk merealisasikan impian atau target hidup kita. Malah, banyak successful story yang dikongsikan bermula denga Vision Board. Dah tu, …

kenapa turning point

Turning Point Dalam Hidup Mampu Mengubah Diri Seseorang

Mengenali Shaklee bukan sebab bisnes semata-mata tapi Shaklee telah banyak mengubah persepsi dan amalan seharian KIM khasnya dalam penjagaan kesihatan. KIM bukanlah pengamal kesihatan tegar atar jenis strict yang melampau tapi …

kenapa perlu melancong ke tempat orang

Kenapa Perlu Travel Kalau Nak Ubah Hidup?

Peribahasa “Jauh Berjalan, Luas Permandangan” tu memang betul. Boleh tambah lagi “Jauh Berjalan, Luas Permandangan, Tambah Pengalaman,¬† Tingkatkan Pengetahuan”. Alhamdulillah, walaupun dah lama berlalu, tapi rezeki yang Allah berikan untuk berkelana …

Cara Berhentikan Suami Merokok Tanpa Disedari

Para isteri yang mempunyai suami perokok, mesti risau tentang kesihatan suami kan? Lagipun, kesan sampingan buruk merokok ni bukan sahaja dapat kepada suami yang merokok, tetapi juga orang di sekeliling, khasnya …

sihat secara semulajadi

Zaman Meniti Kesedaran Tentang Kesihatan

Hihihi….kasi panas sikit ini pagi ni ??? KIM suka pasal kesihatan. Bila dah join bisnes suplemen semulajadi ni, lagilah terbuka minda dan kesedaran tentang pentingnya menjaga kesihatan.       Orang …

bihun

Resipi Bihun Udang Daun Limau Purut

Kelmarin jiran berikan durian siap kopek sebekas dan cekodok durian sebekas. 1st time makan cekodok durian. Macam cekodok pisang tapi rasa durian. Sedap jugak. Harini balas bekas jiran tu dengan bihun …

sambut tahun baru 2018

Selamat Tahun Baru 2018; Azam Baru Apa Tahun Ni?

Assalamualaikum, selamat pagi tahun baru 2018! Wahhh, dah tahun baru ni, berderet disenaraikan azam. Tapi banyak juga azam lepas yang tak tertunai, iyer dok?   Tahun ni KIM nak usahakan supaya …