• Putrajaya, Malaysia
  • October 5, 2022
sihat secara semulajadi

Zaman Meniti Kesedaran Tentang Kesihatan

Hihihi….kasi panas sikit ini pagi ni ??? KIM suka pasal kesihatan. Bila dah join bisnes suplemen semulajadi ni, lagilah terbuka minda dan kesedaran tentang pentingnya menjaga kesihatan.       Orang …

bihun

Resipi Bihun Udang Daun Limau Purut

Kelmarin jiran berikan durian siap kopek sebekas dan cekodok durian sebekas. 1st time makan cekodok durian. Macam cekodok pisang tapi rasa durian. Sedap jugak. Harini balas bekas jiran tu dengan bihun …

sambut tahun baru 2018

Selamat Tahun Baru 2018; Azam Baru Apa Tahun Ni?

Assalamualaikum, selamat pagi tahun baru 2018! Wahhh, dah tahun baru ni, berderet disenaraikan azam. Tapi banyak juga azam lepas yang tak tertunai, iyer dok?   Tahun ni KIM nak usahakan supaya …

Minum Air Gula Petanda Aras GDM Ibu Mengandung

“Bacaan gula dalam darah puan, ok ,normal”, bagitau nurse yang bertugas di bahagian Ibu dan Anak setelah melihat keputusan ujian air gula KIM. Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah. Tiada apa yang dapat digambarkan …

Tips Memilih Baju Mengandung Agar Pelaburan Berbaloi

Biasanya, apabila kandungan dah menginjak ke usia 4-5 bulan, nak tak nak, ramai  ibu mengandung terpaksa dapatkan baju lain. Sebabnya, kebanyakan saiz perut ibu hamil waktu  ni dah semakin membesar  seiring …

Kesan Asap Rokok Terhadap Bayi Di Dalam Kandungan

Ramai dah tahu kan, merokok ni bukan sahaja membahayakan perokok tu sendiri (perokok premier) malah turut memberikan risiko yang sama, malah lebih buruk lagi kepada golongan yang terdedah kepada asap rokok …

cara jana pendapatan melalui bisnes online

7 Kelebihan Bisnes Online Sebagai Penjana Pendapatan

Bisnes online ni sangat-sangatlah sesuai untuk golongan yang sangat pemalu nak approach orang tapi nak juga tambah pendapatan. Tak kiralah nak dijadikan sebagai pendapatan utama atau pendapatan sampingan. Dah tu orang …

cara jana pendapatan melalui bisnes online

Macam Mana KIM Boleh Terjebak Dengan Bisnes Online

Bisnes online ni best tak? Nak tahu macam mana KIM boleh terlibat dengan bisnes online ni? Dah la dengan takde pengalaman nak buat bisnes, tapi nak buat jugak. Kalau berminat nak …

cara kenali ikan segar

​Tips Pilih Ikan Segar Dengan Mudah

Sejak berkahwin, antara tugas utama KIM adalah shopping barang basah seperti ikan, udang, sotong, ayam daging, sayur-sayuran, buah-buahan dan sebagainya. Ni antara kerja yang KIM suka dan pada KIM boleh dijadikan …

bacaan gula ibu GDM

Risiko Berbahaya Kencing Manis Semasa Hamil (GDM) Kepada Ibu

GDM atau kencing manis yang berlaku semasa tempoh kehamilan boleh terjadi kepada mana-mana ibu hamil yang sebelum ini tidak pernah mempunyai masalah GDM sebelum hamil. GDM berlaku apabila paras glukosa (gula) …