• Putrajaya, Malaysia
  • October 5, 2022
inspirasi dalam hidup

Role Model Dalam Kehidupan Seharian

Kagum pulak KIM bila tengok beliau ni, kalau bercakap dengan orang lain, mesti banyak topik yang beliau tahu walaupun serba sedikit. Bila perhatikan, memang beliau ni jenis orang yang suka membaca. …

cara kekal bermotivasi

Inspirasi KIM Dalam Dunia Bisnes

Ada seorang sahabat saya ni, sahabat lama, sejak dari kecil, sekolah sama dekat kampung dulu, malah kami pernah berjiran. Tahun lepas dia hubungi saya nak tahu berkenaan Vivix untuk kanser. Saya …

cara daftar ahli shaklee

Ibu Pejabat Shaklee Baru Yang Serba Elegen

Tahun lepas, HQ Shaklee telah berpindah daripada bangunan Pinnacle ke lokasi baru yang berdekatan iaitu Sunway GEO Tower. Tapi masa perasmian ni KIM tak dapat pergi. Tengok jerlah gambar dan video …

cara buat bisnes online

Macam Mana Buat Duit Dari Rumah Cara KIM?

Kalau ikutkan, sekarang ni macam-macam cara orang boleh buat duit. Buat duit cara yang sah lah. Tak kene tunggu makan gaji pun dah boleh jana pendapatan. Malah, ramai jer para usahawan …

tips atasi sakit gigi dengan pantas

Pengalaman Sakit Gigi Semasa Mengandung

Dulu masa raya haji, maybe sebab makan daging yang agak liat dan lekat celah gigi, terkenalah sakit gigi. Sakit gigi yang bukan main-main tapi yang amat sangat. Adoila, berdenyut-denyut.     …

Effect Akibat Nak Try Detoks

Dulu lain sekarang dah lain. Hehehe….ni bukan pasal si dia yang berubah setelah berjumpa teman baru atau si dia yang dah sombong sebab dah jadi kaya raya. Tapi mestilah pasal KIM. …

cara mudah untuk berjaya

Bagaimana Mind Set Bantu Untuk Berjaya?

Nak berjaya bukan mudah. Mesti melalui kepayahan, pengorbanan, air mata dan kesakitan. Mak aiii, seriau jer dengar kan? Itulah asam garam orang nak berjaya. Tapi tapi bila dah berjaya tu, manisnya …

Hobi Yang Mengasyikkan Walau Tak Semua Orang Suka

Ada tak suka suka menjahit? Kalian suka jahit apa? Menjahit ni adalah salah satu daripada hobi KIM tau. Boleh tak tidur malam bila mengadap jahitan ni. Memang tak rasa mengantuk bila …

cara berimpian besar

Pengajaran Di Sebalik Dunia Perniagaan

Dulu KIM jenis follow the flow. Ikut jer apa yang nak berlaku setiap hari. Zaman bujang time kerja, bangun tidur, pergi kerja, balik. Weekend kalau ada program pejabat, pergi pejabat, kalau …

Matlamat KIM Terlibat Dalam Dunia Bisnes

Mula-mula buat bisnes Shaklee dulu, dalam kepala duk bayangkan nak duit banyak. Nak kumpul harta. Bila jadi kaya, banyak perkara yang kita boleh buat dan capai dengan mudah. Tapi bila dah …