• Putrajaya, Malaysia
  • October 5, 2022

Struggle (Cabaran) KIM Dalam Dunia Perniagaan

9/10 punca rezeki datangnya daripada perniagaan. Biasa dengar kan ayat ni? Betul, dengan berniaga ni, InshaaAllah peluang menjana pendapatan tu terbentang luas. Cuma perlu juga kita faham yang apabila peluang tu …

Recharge Cara Terbaik Hilangkan Stress

Dah 5 hari jadi mama rempit, weekend jadi mem besar pulak? 5 harini memang kalut mengejar masa. Hari nilah nak uruskan anak-anak sekolah, harini lah nak settlekan urusan rumah tangga dan …

Hidup Bagaimanakah Menjadi Impian Hati?

Best kan, bangun-bangun pagi jer, boleh buat apa yang kita suka. Lepas solat subuh, siapkan anak sekolah, boleh jogging ke, kemas rumah ke atau join aktiviti kemasyarakatan. Rasa nak pergi melancong, …

Tips Mudah Goreng Keli Tanpa Meletup

Haaaa…ni dia bukti ikan keli tak meletup bila digoreng. Berani akak hang ni nak hendap dekat-dekat…hehehe Tapi sila berhati-hati jugak sebab ada lah kadang-kadang sesekali tu dia meletup. Maybe kena kat …

tips kekal positif

Cara Terbaik Recharge Diri Agar Hidup Terus Energetik

Dah 5 hari jadi mama rempit, weekend jadi mem besar pulak? 5 harini memang kalut mengejar masa. Hari nilah nak uruskan anak-anak sekolah, harini lah nak settlekan urusan rumah tangga dan …

Kenapa Sales Adalah Nyawa Orang Bisnes?

Dalam dunia bisnes, sale ni merupakan nadi utamanya. Kalau takde sale, macam mana nak buat untung, kan? Biasanya kalau yang jenis kata tak perlu buat sale atau, sediakan jer sejumlah duit, …

Vision Board Ni Penting Sangat Ke Untuk Berjaya?

Kawan-kawan pernah dengar tak tentang Vision Board? Vision Board ni biasanya dihasilkan untuk merealisasikan impian atau target hidup kita. Malah, banyak successful story yang dikongsikan bermula denga Vision Board. Dah tu, …

kenapa turning point

Turning Point Dalam Hidup Mampu Mengubah Diri Seseorang

Mengenali Shaklee bukan sebab bisnes semata-mata tapi Shaklee telah banyak mengubah persepsi dan amalan seharian KIM khasnya dalam penjagaan kesihatan. KIM bukanlah pengamal kesihatan tegar atar jenis strict yang melampau tapi …

kenapa perlu melancong ke tempat orang

Kenapa Perlu Travel Kalau Nak Ubah Hidup?

Peribahasa “Jauh Berjalan, Luas Permandangan” tu memang betul. Boleh tambah lagi “Jauh Berjalan, Luas Permandangan, Tambah Pengalaman,¬† Tingkatkan Pengetahuan”. Alhamdulillah, walaupun dah lama berlalu, tapi rezeki yang Allah berikan untuk berkelana …

Cara Berhentikan Suami Merokok Tanpa Disedari

Para isteri yang mempunyai suami perokok, mesti risau tentang kesihatan suami kan? Lagipun, kesan sampingan buruk merokok ni bukan sahaja dapat kepada suami yang merokok, tetapi juga orang di sekeliling, khasnya …