• Putrajaya, Malaysia
  • July 16, 2024

Travel dan Picnic Lebih Selesa Tanpa Keputihan

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Keputihan memang dialami oleh orang lelaki dan wanita, namun masalah keputihan ini lebih ketara dan sering berlaku di kalangan kaum wanita.   Keputihan yang biasa …

Rahsia Segar Bugar Sepanjang Hari

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Protein hebat. Protein merupakan asas blok binaan untuk kesihatan yang kritikal dalam pembinaan dan pengekalan otot, pemulihan tisu, keimunan dan hampir keseluruhan fungsi tubuh.   …

Agar Cinta Suami Isteri Kekal Membara (18SX)

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Heeee….macam mana nak kabo eh? Bukan cerita 18 SX yer. Cuma nak berkongsi perkara yang agak sensitif tapi mungkin segan nak diluahkan oleh suami isteri. …

Apakah Itu Kanser?

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Dengar perkataan kanser dah rasa kecut perut, kan? Apatah lagi kalau kita menghidapi kanser. Walaupun kita berasa sihat, namun info tentang kanser perlu diambil tahu …

Vitamin C Shaklee

Apakah Sustained Release dalam Vitamin C?

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Entri kali ini adalah tentang Vitamin C Shaklee yang mempunyai keistimewaan sustained release.     Sustained Release Vita-C Plus   180 tablet/ 180 sajian  (6 …

Apakah VitaLea (Multivitamin & Multimineral)?

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Sebut sahaja multivitamin dan multimineral ni, mesti ramai dah tahu kan? Multi ni bermaksud pelbagai/banyak jenis. Jadi di dalam VitaLea ni mengandungi pelbagai jenis vitamin …

Testimoni produk Shaklee

Testimoni Bertenaga Ketika Berpuasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Pada entri lepas, saya ada maklumkan tentang Tips Kekal Cergas Bertenaga Sewaktu Berpuasa, tidak kira puasa sunat ataupun puasa Ramadhan. Entri kali ini saya nak …

ESP dan Performance Drink Sewaktu Puasa

Tips Kekal Cergas Bertenaga Sewaktu Berpuasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂     Bulan puasa ni walaupaun macam lambat lagi, lebih kurang dalam 3 bulan akan datang, tapi tak salah kan kita buat persediaan awal. Lagipun tips …

Gastrik

Tips Kenali Gastrik dan Cara Menanganinya

Assalamualaikum dan salam sejahtera  🙂   Apakah Gastrik   Gastrik berlaku apabila mukosa atau lapisan perut mendapat keradangan, gatal-gatal atau terhakis. Banyak faktor yang mempengaruhi keadaan lapisan perut ini. Ia boleh …

simptom migrain

Punca Dan Cara Tangani Migrain

Kategori Migrain   Migrain dan sakit kepala adalah perkara yang sering dialami oleh orang dewasa. Secara umumnya sakit kepala terbahagi kepada 3 kategori utama iaitu:   #1: Sakit Kepala Akibat Tekanan …