• Putrajaya, Malaysia
  • February 23, 2024
petua kecemerlangan

Tips Jadi Orang Berjaya Yang Sentiasa Cemerlang

Tak sangka ye si Jai tu, dari minat menjahit dah jadi tukang jahit tersohor sekarang. Si Anie yang suka buat makan-makan dulu tu, sekarang dah buka catering. Maju dah nampak bisnes …

Hidup Bagaimanakah Menjadi Impian Hati?

Best kan, bangun-bangun pagi jer, boleh buat apa yang kita suka. Lepas solat subuh, siapkan anak sekolah, boleh jogging ke, kemas rumah ke atau join aktiviti kemasyarakatan. Rasa nak pergi melancong, …

Vision Board Ni Penting Sangat Ke Untuk Berjaya?

Kawan-kawan pernah dengar tak tentang Vision Board? Vision Board ni biasanya dihasilkan untuk merealisasikan impian atau target hidup kita. Malah, banyak successful story yang dikongsikan bermula denga Vision Board. Dah tu, …

kata-kata motivasi

10 Kata-kata Motivasi Sangat Sebagai Pemangkin Semangat

Semua orang perlukan motivasi bagi menyemarakkan lagi semangat masing-masing. Walaupun hakikat sebenar yang semangat dan kesungguhan tu sebahagian besarnya datang daripada dalam diri sendiri, namun kata-kata motivasi atau perkongsian pengalaman orang …

Petua Ceria Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah

Ceria selalunya terlihat pada wajah apabila hati kita berasa senang, riang dan lapang. Kalau hati kita tak gembira, memang tak boleh saje-saje nak berlakon menjadi ceria. Nak jadi ceria ni tak …

Motivasi boleh menjadi pencetus tenaga dalaman yang luar biasa. Hanya dengan sebaris ayat, ia mampu mengubah dunia kita. Semuanya bergantung kepada cara bagaimana kita melihat dunia kita terkesan dengan motivasi tersebut.

Hari-hari Yang Penuh Motivasi – 1

Motivasi boleh menjadi pencetus tenaga dalaman yang luar biasa. Hanya dengan sebaris ayat, ia mampu mengubah dunia kita. Semuanya bergantung kepada cara bagaimana kita melihat dunia kita terkesan dengan motivasi tersebut. …

kaedah melakukan solat istikarah

Bagaimana Nak Jayakan Kaedah “Just Do IT” Dengan Betul

Istilah “Just Do IT” selalunya sering diperkatakan oleh orang yang telah berjaya di dalam satu-satu bidang. Kalau kalau kita pergi ke kelas atau bengkel motivasi serta peningkatan diri, mesti speaker pun …

Tips menjadi insan terbaik

Tips Menjadi Manusia Yang Produktif & Tak Kesal Dengan Apa Yang Ada

Ramai orang yang bercita-cita tinggi mencapai langit, besar mengalahkan gunung, hebat dan sungguh mengkagumkan. Tapi selalunya impian hanya tinggal impian. Semangat yang berkobar-kobar pada awalnya tiba-tiba terpadam di tengah jalan apabila …

cara jadi orang hebat

Cara Nak Jadi Orang Yang Sangat BERBAKAT

Apabila melihat seseorang tu sangat hebat, mesti kita akan berasa sangat kagum. Mesti terlintas kat dalam hati “hebatlah dia ni, sangat berbakat, semua yang dia lakukan nampak sangat natural!”.   Namun, …

“Never Say Never” Macam Mana Menjadi Motivasi?

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Tajuk dah macam lagu Justin Bieber plak! Tapi memang lagu anak omputeh cute tu pun. Saya bukan nak bergossip pasal Justin Bieber dengan Salena Gomez, …