• Putrajaya, Malaysia
  • July 15, 2024

Bahaya Paraben Dalam Produk Kecantikan

Pernah dengar kan berkenaan paraben. Biasanya paraben akan dimasukkan ke dalam produk penjagaan diri seperti sabun mandi, shampoo dan sering dijumpai di dalam produk kosmetik. Walaupun paraben dikatakan selamat jika digunakan …

Ikhtiar Sembuhkan Penyakit Sekeluarga; Kisah Vivix Saya

Untuk lebih mensyukuri nikmat sihat, cubalah sakit yang teruk sekali. Oh, bukan saje-saje minta sakit, tapi bila kita dah pernah rasa sakit yang tidak berdaya, baru kita tersedar yang kesihatan tu …

Magnesium Yang Menakjubkan

Begitu banyak sekali penyakit di zaman moden ini adalah disebabkan oleh tekanan dan stres yang menyebabkan kesakitan. Otot menjadi tegang, menguncup dan salur darah mengecut. Sel-sel akan kekurangan oksigen dan mungkin …

kebaikan taugeh yang tinggi zat

6 Khasiat Taugeh Yang Bukan Lagi Rahsia

Taugeh atau tauge (kalau orang Terengganu panggil “cammboh”) sebenarnya sangat berkhasiat serta tinggi dengan nutrisi dan bagus untuk kesihatan. Taugeh ni diperbuat daripada kacang hijau (yang paling popular, ada daripada Alfafa) …

tips sihat cergas sepanjang hari

1 Sebab Utama Kenapa Kita Perlukan Suplemen; Betul Tak?

Saya memang hari-hari makan ikut piramid makanan, siap bersukat bagai. Pastu senam pun setiap hari sampai peluh tu toksah cakap lah. Saya yakin saya sihat. Tak perlu vitamin suplemen ni semua. …

cara elak penyakit kronik

Penyakit Kronik Tak Sepatutnya Menyerang Orang Muda

Sekarang ni banyak kes penyakit degeneratif seperti strok, jantung, darah tinggi, diabetes, gout, jantung dan sebagainya mula menyerang orang-orang muda. Penyakit degeneratif ni, nak senang faham ialah penyakit yang sepatutnya berlaku …

vivix bantu sembuhkan penyakit kronik

Khasiat Anggur; Makanan Sunnah Yang Baik Untuk Kesihatan

Siapa kat sini suka anggur, angkat tangan? KIM a.k.a Kak Imah pun suka anggur. Anggur ni sedap, manis, kalau letak dalam peti sejuk, lega jer rasa tekak ni bila makan. Anggur …

Cara Tingkatkan Imun Tubuh Agar Kekal Sihat Seisi Keluarga

Kebanyakan penyakit boleh dicegah melalui peningkatan imuniti diri dan persekitaran. Menjaga imuniti satu keluarga adalah satu tanggungjawab semua orang terutamanya ibu bapa lah.     Antara contoh penjagaan imuniti diri ialah …

Suplemen Seisi Keluarga & Produk Penjagaan Seisi Rumah

Kita kalau sihat, mestilah nak sihat satu keluarga kan, bukan diri sendiri jer. Betul tak, betul tak? Untuk anak-anak yang sedang pesat membesar ni, saya spare kan Omega Guard, Vitamin C …

Rujukan Kesihatan Apabila Buat Sharing Entri

Bidang kesihatan adalah salah satu part yang saya suka. Jadi, bila terlibat dengan Shaklee, terbuntang bijik mata bila didedahkan dengan pelbagai isu kesihatan. Memandangkan background saya bukan sains tulen atau kesihatan, …